Lipofen SR

Lipofen SR

Lipofen SR nedir ne için kullanılır, Lipofen SR nasıl kullanılır, Lipofen SR ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mikropellet

Fenofibrat

Ambalaj:

 250 mg x 20 kapsül.

Endikasyon:

 Diyetle Kontrol altına alınamayan hiperlipoproteinemi durumlarında fenofibrat, artmış serum kolesterol ve trigliserid düzeylerini düşürür. Fenofibrat Tip iia, iİb, ııI, IV ve V (Fredrickson sınıflaması)hiperlipoproteinemilerin tedavisinde kullanılır. Fenofibratınayrıca trombosit ve eritrosit agregasyonunu önlediği, plazmafibrinojen konsantrasyonunu azalttığı ve bu özelliklerinin aterosklerozdan korunma tedavisine ek yarar sağlayabileceği belirtilmektedir.Fenofibratın ürikozürik aktivitesi de vardır; bu özelliği hastaya ek bir yarar sağlar.

Kontrendikasyon:

 Ciddi karaciğer fonksiyon bozukluklarında, safra kesesi hastalıklarında, ciddi böbrek hastalıklarında ve fenofibrat aşırı duyarlılık hallerinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Böbrek fonksiyon bozukluklarında doz azaltılmalıdır.Diğer hipolipidemik ilaçlar gibi kronik fenofibrat uygulaması rodentlerde hepatik tümör oluşumuna yol açabilir.Karaciğer üzerine hepatotoksik etki gösterebilir. Gebelerde ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 En sık görülen yan etkiler gastrointestinal rahatsızlıklar, deri döküntüleri, baş ağrısı, baş dönmesi ve vertigo tur.Seksüel güçsüzlük ve kas krampları daha az sıklıkla ortaya çıkabilir.Serum transaminazlarında hafif artış olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antikoagülan tedavi uygulanan hastalarda antikoagülan ilaç dozu tedavinin başlangıcında 1/3 oranında azaltılmalıdır. Diğer fibratlar gibi, fenofibrat rodentlerde,yağ asidi metabolizmasında görev alan mikrozomal karma fonksiyonlu oksidazlar indükler ve bu enzimlerle metabolize olan ilaçlarla etkileşebilir.

Doz Önerisi:

 Önerilen günlük başlangıç dozu 250 mg’dir. Yaşlı Hastalarda normal erişkin dozu önerilir. Çocuklarda doz 5 mg/kg/gün olacak şekilde ayarlanmalıdır. Gerekirse günlük doz 2x1 kapsüle yükseltilebilir. Gıdalarla birlikte alınmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...