Livial

Livial

Livial nedir ne için kullanılır, Livial nasıl kullanılır, Livial ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Tibolon

Ambalaj:

 2.5 mgx28 Tablet.

Endikasyon:

 Doğal yada cerrahi menopoz sonucu oluşan klimakterik yakınmalar ve menopoz sonrası osteoporozun önlenmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelik Ve laktasyon, hormonlara bağlı tümör varlığı veya şüphesi, kardiyovasküler ve serebrovasküler bozukluk veya özgeçmişte varlığı, etiyolojisi bilinmeyen vajinal kanama, ağır karaciğer bozukluklarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Kontraseptif amaçla kullanılmaz.Son doğal menstrüel kanamadan 12 ay sonrasına kadar kullanılmamalıdır.Böbrek disfonksiyonu, epilepsi, migren veya özgeçmişte bu durumların varlığı ve karbonhidrat metabolizması bozukluğu, hiperkolesterolemi olanlarda hasta dikkatle izlenmelidir.

Yan Etkileri:

 Özellikle Tedavinin ilk aylarında, nadir olarak vajinal kanama veya lekelenme olabilir. Ayrıca, nadiren baş ağrısı ve migren, ödem, baş dönmesi,kaşıntı, kilo alma, mide bulantısı, abdominal ağrı, yüzde kıllanma artışı, döküntü ve depresyon görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Fenitoin,karbamazepin ve rifampisin gibi enzim indüksiyonu yapan ilaçlar tibolon aktivitesini düşürebilir. Tibolon, kanın fibrinolitik aktivitesi artırabileceği den (düşük fibrinojen düzeyleri,yüksek AT III; plazminojen ve fibrinolitik aktivite değerleri);antikoagülanların etkisini artırabilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz 1 Tablettir. Her Gün aynı saatte, bir miktar su ya da başka bir içecekle yutulmalıdır. Birkaç hafta içinde semptomlarda düzelme görülür, ama optimal sonuçlar tedaviye en az üç ay devam ettikten sonra alınır. Önerilen dozda, ara verilmeksizinuzun süre kullanılabilir. Aradan geçen zaman 12 saati aşmadıkça,unutulmuş doz hatırlanır hatırlanmaz alınmalıdır. Aksi halde kaçırılmış doz atlanmalı ve bir sonraki doz normal zamanında alınmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...