Lobem

Lobem

Lobem nedir ne için kullanılır, Lobem nasıl kullanılır, Lobem ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Lobem Lak Tablet Eczacıbaşı Moklobemid

 

Lobem Ambalaj

  • 150 mgx30 Tablet
  • 300 mgx30 tablet.
     

Lobem Eş değeri

Aurorix Lak Tablet: 150 mgx30 Tablet,300 mgx30 tablet (Roche).


Lobem Endikasyon

Depresif sendromların tedavisinde endikedir.


Lobem Kontrendikasyon

Moklobemide karşı bilinen hipersensitivitesi olanlarda, akut konfüzyonel durumlarda ve selegilin ile birlikte kullanımı kontrendikedir.


Lobem Uyarılar

Şizofrenik ya da şizoafektif psikozlu depresif hastalarda kullanıldığında, şizofrenik semptomlarda artma görülebilir. Bu tür hastalarda, mümkünse, uzun etkili nöroleptiklerle tedavi sürdürülmelidir. İntihar eğilimi olan hastalar dikkatle izlenmelidir. Duyarlı kişilerde aşırı duyarlılık reaksiyonları gelişebilir. Aynı zamanda serotonini artıran başka ilaçların, özellikle tekrarlanan ilaç kombinasyonları şeklinde kullanılması durumunda dikkatli olmak gerekmektedir. Bu durum özellikle klomipramin için geçerlidir. Moklobemid ile dekstrometorfanın birlikte kullanımı önerilmez. Tam mental uyanıklık gerektiren aktivitelerde (örn. motorlu araç kullanımı) tedavinin erken döneminde dikkatli olunmalıdır. Gebelik süresince olabilecek yararı ile fetus için oluşabilecek riskler tartılmalıdır. Moklobemid, anne sütüne çok az miktarda geçmesine rağmen, ilaç tedavisinin devamının emziren anneye olabilecek yararı ile bebek için oluşabilecek riskler tartılmalıdır.


Lobem Yan Etkileri

Uyku bozukluğu, ajitasyon, sıkıntı, iritabilite, baş dönmesi, baş ağrısı, parestezi, ağız kuruluğu, vizüel rahatsızlıklar, gastrointestinal şikayetler ve kızarıklık, kaşıntı, ürtiker ve ateş basması gibi deri reaksiyonları görülebilir. Konfüzyon görülebilir.


Lobem İlaç Etkileşimleri

Moklobemid de, diğer MAO inhibitörleri gibi, sempatomimetik ilaçlarla birlikte kullanıldığında, sempatomimetiklerin etkisi artar ve hipertansiyon, baş ağrısı, terleme ve taşikardi gibi istenmeyen etkiler ortaya çıkar. Moklobemid opium türevlerinin etkisini şiddetlendirir, bu yüzden birlikte kullanılmamalıdır ya da opiumtürevinin dozu düşürülmelidir. Moklobemidin, ibuprofenin etkisini şiddetlendirdiği saptanmıştır. Bu yüzden birlikte kullanılmaları gerekiyorsa, ibuprofen düşük dozda verilmelidir.


Lobem Doz Önerisi 

Erişkinlerde tedaviye genel olarak günde 300 mg ile başlanır. Bu doz ikiye ya da üçe bölünerek verilir. Ağır durumlarda, günlük doz600 mg'a çıkarılabilir. Yemeklerle olası bir etkileşimi en aza indirmek için dozun, yemeklerden hemen sonra alınması uygundur. Sürek tedavisi sırasında, tedaviye iyi yanıt veren vakalarda doz günde 150 mg'ye düşürebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...