Locoid

Locoid

Locoid nedir ne için kullanılır, Locoid nasıl kullanılır, Locoid ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Hidrokortizon butirat

Ambalaj:

 %0.1x30 g’lik ambalaj

Endikasyon:

 Ekzemalar,psoriasis, likenler, lupuslar, nörodermatitis, güneş ve radyasyon dermatitleri, kontakt dermatitis, intertrigo, diaper döküntüleri ve nonspesifik anüs, vulva, skrotum kaşıntılarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Hidrokortizon Duyarlılık öyküsü olanlarda, ileri derecede dolaşım bozukluğu olanlarda,cilt tüberkülö-zü ve sifilizinde, cilt veya sistemik viral hastalığıolanlarda, canlı aşı uygulamaları sırasında, primer mikrobik ve mikotik cilt lezyonlarında kullanılmaz.

Uyarılar:

 Göze sürülmemelidir. Hastalar,advers reaksiyonları hemen bildirmeleri, hekim vermedikçe yaraları sarıp bandaj yapmamaları, özellikle bebeklerde sıkı bez veya plastik külot kullanmaları konusunda uyarılmalıdır. Gebelerde ancak anneye yararı fetüse olası zararından üstün görülüyorsa kullanılmalı ve geniş cilt alanında ve/veya uzun süreli ve kapalı tedaviden kaçınılmalıdır.Emziren annelerde ihtiyatla kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Geniş vücutalanına ve/veya uzun süreli uygulama sonucu ortaya çıkan sistemik yanetkile, HPA aksisin tekrar düzelebilen inhibisyonu, Cushing sendromubelirtileri, hiperglisemi, glikozüridir. Bebeklerde buna ek olarak kafa içi basıncı artması sonucu fontanellerde şişkinlik, baş ağrısı,iki taraflı papil ödemi, adrenal inhibisyona bağlı linear büyüme ve kilo almada gecikme, plazma kortizol konsantrasyonunda düşme,kortikotropin testine yanıtsızlık görülür. Lokal yan etkiler açık tedavide seyrektir. Bu yan etkiler sıklık sırasına göre yanma, kaşıntı,iğnelenme, hipertrikozis, akneiform döküntü, hipopigmentasyon,ciltte kuruma, çatlama, gerilme, epidermal ve dermal kollajen atrofiye bağlı cildin incelenmesi, perioral dermatit, purpura, yüzde rozasea,telenjiektazi.

İlaç Etkileşimleri:

 Enfekte dermatozlarda antimikrobiktedavi yapılırken birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Locoid Krem Cildin kıllı kısımlarındaki akut ve subakut dermatozlarda ve cildin birbirine sürtünen bölgelerindeki sınırlı lezyonlar kullanılır.Locoid Lipokrem Kuru ciltli insanlarda görülen subakut ve kronik cilt lezyonlarının tedavisi için uygundur.Locoid Merhem Kabuklu ve/veya çatlama, kepeklenme,kabuklanma ile birlikte olan kronik cilt hastalıklarının tedavisi için uygundur.Cildin hastalıklı bölgesine ince bir tabaka halinde hastalığın derecesine göre günde 2-4 kez sürülür ve parmakla hafifçe ovarak yedirilir. İyileşme başlayınca uygulama sayısı azaltılabilir.İnatçı olgularda bir süre veya aralıklı olarak kapalı tedavi gerekebilir.Preparat sürdükten sonra üzeri plastik bir örtü ile lezyonu biraz taşacak şekilde örtülür ve çevresi sağlam cilde yapıştırılır ve örtü genellikle 12-24 saat, bazan 2-3 gün kalır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...