Lomotil

Lomotil

Lomotil nedir ne için kullanılır, Lomotil nasıl kullanılır, Lomotil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Liquid

Difenoksilat HCI 2.5 mg, atropin sülfat 0.025 mg/5 mL

Ambalaj:

 60 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Akut diyareler semptomatik tedavisi: Nonspesifik Diyare ve seyahat sırasında meydana gelen diyareler, basilli ve amipli dizanteriler dahil enfeksiyöz diyareler ve gastroenterit,ilaç alınmasından kaynaklanabilecek diyareler.Kronik diyarelerin semptomatik tedavisi: Fonksiyonel bağırsak hastalıkları, irritabl kolon sendromu, mukoz kolit, spastik kolon, ülseratif kolit, rejyonel ileit,ileostomi, kolostomi, gastrektomi.

Kontrendikasyon:

 Solunum Depresyonu, özellikle siyanoz olduğunda, bronşiyal astım lılarda,kalp ve karaciğer yetmezliği olanlarda, baş yaralanmalarından sonra,akut alkolizm ve intrakranial basıncın arttığı durumlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Bağımlılık yapabilir. Yüksek dozlarda alındığında şiddetli solunum depresyonu ve komaya neden olabilir. Alkol kullanılmamalıdır.Önerilen dozlar aşılmamalı, uzun süreli kullanılmamalıdır, morfin tipi bağımlılık yapar.Emziren annelere verilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Solunum Düzensizliği, bulantı, kusma, diş etlerinde şişme, abdominal gerilim,paralitik ileus, toksik megakolon, baş ağrısı, uykusuzluk, baş dönmesi,öfori, depresyon, ekstremitelerde uyuşukluk ve deri reaksiyonları görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 MAO inhibitörleri ile birlikte verilmemelidir. Anestezik, sedatif, hipnotik ve fenotiyazin türevi ilaçlarla birlikte kullanıldığında, etkilerini artırdığından çok ihtiyatlı kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Lomotil Liquid: Çocuklarda müstahzarın likit şekli tercih edilmelidir.Hastanın durumuna ve yaşına göre günde 2-4x1 ölçek veya 3x2 ölçek kullanılır.Lomotil Tablet: Büyüklerde 2 Tabletle başlanarak 3-4 kez duruma göre 1-2 Tablet verilebilir. 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz.2-12 yaşlarındaki çocuklarda fazla duyarlılık oluştuğundan, gerektiğinde dikkatlice olmak kaydıyla 2-5 yaş arası çocuklara günde 2 kez 1 Tablet,6-8 yaş arası çocuklara günde 3 kez 1 Tablet, 9-12 yaş arası çocuklara günde 4 kez 1 Tablet ve 12-16 yaş arası çocuklara günde 3 kez 2 Tablet Verilir. İlk diyare semptomları kontrol altına alınınca doz ayarlaması yapılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...