LoOvral

LoOvral

LoOvral nedir ne için kullanılır, LoOvral nasıl kullanılır, LoOvral ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Etinilestradiol 0.03 mg, levonorgestrel 0.15 mg

Ambalaj:

 21 draje.

Endikasyon:

 Önerildiği Şekilde uygulandığında, normalde döllenme için bir yumurtanın olgunlaşması önlenir. Rahim boynu salgısı, erkek tohum hücrelerinin geçişini zorlaştıracak şekilde katılaşır.Bundan başka rahim içi derisi, döllenmiş bir yumurtanın kabulü için yeterli derecede hazırlanmaz. Böylece, çeşitli yönlerden gebelik önlenmiş olur.

Kontrendikasyon:

 Kombineoral kontraseptifler aşağıda belirlenen durumlarda kullanılmamalı; ilk kezkombine oral kontraseptif kullanırken aşağıdaki durumlardan herhangi birinin görülmesi halinde kullanım derhal durdurulmalıdır: Tromboz varlığı ya daöyküsü; bir tromboz prodromunun varlığı ya da öyküsü; damar tutulumlu diabetes mellitus; venöz veya arteriyel tromboz için risk oluşturan şiddetli veya çok sayıda faktörün varlığı bir kontrendikasyon oluşturabilir; şiddetli karaciğerhastalığı varlığı veya öyküsü; benign veya malign karaciğer tümörü varlığı yada öyküsü; eğer seks steroidlerinden etkileniyorsa genital organların veya memelerin bilinen ya da şüpheli malign hastalıkları; tanı konmamış vajinal kanama; gebelik varlığı ya da şüphesi; bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık.

Uyarılar:

 Laktasyon,miktarda azalmaya ve sütün bileşiminde değişikliğe yol açabileceğinden, kombineoral kontraseptifler tarafından etkilenebilir. Bu yüzden emziren anne bebeğini sütten kesinceye kadar kombine oral kontraseptif kullanımı genellikle önerilmelidir.

Yan Etkileri:

 Memede Hassasiyet, ağrı, salgı; baş ağrısı; migren; libidoda değişiklikler; depresif duygu durumu; kontakt lense toleranssızlık; bulantı; kusma; vajinal salgıda değişiklikler; çeşitli deri hastalıkları; sıvı tutulumu; vücut ağırlığında değişiklik; aşırı duyarlılık reaksiyonu görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Sekshormonlarının klirensinde artmayla sonuçlanan ilaç etkileşmeleri, çekilmekanamalarına ve oral kontraseptifin başarısızlığına neden olabilir. Bu etki hidantoinler, barbitüratlar, primidon, karbamazepin ve rifampisin ile gösterilmiştir. Okskarbazepin, topiramat, felbamat ve griseofulvin hakkında kuşkular vardır.

Doz Önerisi:

 Adet kanamasının 1. gününden başlayarak 21 gün süreyle her gün 1 Tablet kullanılır.Daha sonra 7 gün ara verilerek tekrar ikinci küre başlanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...