Loradif

Loradif

Loradif nedir ne için kullanılır, Loradif nasıl kullanılır, Loradif ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Loratadin

Ambalaj:

 1 mg/mL 60 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Mevsimsel perennial rinitte, öksürük, burun akıntısı, burunda ve gözlerde kaşıntı, gözlerde yanma gibi semptomların giderilmesinde, kronik ürtiker ve diğer alerjik kaynaklı dermatolojik reaksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Loratadine Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebe kadınlarda güvenilirliği ve etkinliği henüz gösterilmemiş olduğundan, beklenen yararlar olası zarar dikkat değerlendirilmeden kullanılmamalıdır.İlaç anne sütüne geçtiğinde laktasyon süresinde kullanılmamalıdır. Alkolle birlikte özellikle araç kullanan veya dikkat gerektiren işlerde çalışanlar tarafından kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 En sık bildirilen yan etkiler, halsizlik, baş ağrısı, uyku artışı, ağız kuruluğu, bulantı,gastrit gibi gastrointestinal yakınmalar ve deri döküntüsü gibi alerji belirtileridir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antihistaminiklerin deri reaktivitesini gösteren pozitif reaksiyonları azaltması nedeniyle, deri testlerinden 48 saat önce loratadin kullanımı kesilmelidir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz, bir kerede ve tercihen sabah kahvaltısında alınır. Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklara günde 1 kere 2 ölçek, 2-12 yaşındaki 30 kg’dan ağır çocuklara günde 1 kere 2 ölçek,30 kg’dan az çocuklara günde 1 kez 1 ölçek önerilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...