Lymphoglobuline

Lymphoglobuline

Lymphoglobuline nedir ne için kullanılır, Lymphoglobuline nasıl kullanılır, Lymphoglobuline ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler ?

Lymphoglobuline Serum

At kaynaklı anti insan timosit globulin (ATG)

Lymphoglobuline Ambalaj:

 100 mg/5 mL x 1 Flakon.

Endikasyon:

 Böbrek,kalp, pankreas veya karaciğer transplantasyonlarından sonra rejeksiyonunönlenmesi ya da tedavisi ile aplastik anemi tedavisinde ve Graft Versus Host hastalığının tedavisinde kullanılması önerilmektedir.

Kontrendikasyon:

 At proteinine karşı bilinen alerji, viral olmayan ya da viral kaynaklı ciddi enfeksiyonların gelişimi ve test dozuna anafilaktik reaksiyon durumlarında kontrendikedir.

Lymphoglobuline Uyarılar:

 Kesinlikle hastanede tıbbi gö-gözetim ve denetim altında kullanılmalıdır.

Lymphoglobuline Yan Etkileri:

 Ürperme, ateş, kızarıklık, cilttekaşıntılı dö-küntüle, trombositopeni, nötropeni, serum hastalığı tedavinin ilk haftasının sonuna doğru görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer immünosüpresanlar ile birlikte kullanıldığında aşırı immünsüpresyon riski vardır. Canlı Atenüe aşılar, immünsüpresif tedavi süresince ölümcül olabilen jeneralize sistemik enfeksiyon riski nedeniyle kontrendikedir.Kan ve kan ürünleriyle birlikte uygulanmamalıdır. Bir diğer Solüsyonla,özellikle lipidlerin aynı enfüzyon hattında eşzamanlı uygulanmamalıdır.

Lymphoglobuline Doz Önerisi:

  •  Yüksek debili geniş bir vene aşağıda belirtilen şartlarda uygulanmalıdır. İlk enfüzyondan 1 saat önce IV antihistaminik uygulanmalıdır.Lymphoglobuline Enfüzyonu, serum fizyolojikte sulandırıldıktan sonra steroid tedavisiyle birlikte yapılmalıdır.
  • Rejeksiyon önlenmesinde: 1-3 hafta boyunca 1 Flakon/10 kg vücut ağırlığı/24 saat dozda uygulanmalıdır.Tedavi, doz azaltılmasına gerek olmadan kesilebilir.
  • Rejeksiyon krizi tedavisi akut Graft versus Host Hastalığı: Klinik ve biyolojik iyileşme sağlanıncaya kadar 1-2 Flakon/10 kg vücut ağırlığı/24 saat uygulanmalıdır.
  • Aplastik anemi tedavisi: 5 gün boyunca, 1-2 Flakon/10 kg vücut ağırlığı/24 saat dozunda uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...