Luveris

Luveris

Luveris nedir ne için kullanılır, Luveris nasıl kullanılır, Luveris ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Lutropin alfa 75 IU

Ambalaj:

 1, 3 ve 10 liyofilize flakon ve çözücü flakon.

Endikasyon:

 Lutropin Alfa, folikül stimülan hormon (FSH) preparatı ile beraber, ciddi LH ve FSH eksikliği olan kadınlarda foliküler gelişimin stimülasyonu için önerilir.

Kontrendikasyon:

 Gonadotropinler Veya yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılık, yumurtalık, rahim ve meme kanseri; hipotalamus ve hipofizin aktif ve tedavi edilmemiş tümörleri; polikistik over hastalığından kaynaklanmayan yumurtalık büyümesi ve kisti; nedeni bilinmeyen jinekolojik kanamalar.

Uyarılar:

 Tedaviye başlamadan önce, çiftlerin kısırlığı, uygun bir şekilde belirlenmeli ve gebelik için varsayılan kontrendikasyonlar değerlendirilmelidir.Gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Enjeksiyon Yeri reaksiyonu, baş ağrısı, uyku hali, bulantı, karın ağrısı, pelvik ağrı,ovaryen hiperstimülasyon sendromu, ovaryen kist, meme ağrısı görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Follitropin Alfa dışında diğer tıbbi ürünlerle aynı enjeksiyon içinde karışım olarak kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 -Luverisile tedavi, fertilite problemlerinin tedavisinde uzman bir hekim gözetimi altında başlatılmalıdır.Luveris FSH ile aynı anda günlük enjeksiyon tedavisi olarak verilmelidir.Luveris Subkutan uygulama için tasarlanmıştır. Toz, kullanmadan hemen önce beraberinde verilen çözücü ile karıştırılarak hazırlanmalıdır.Tedavi, (i) ultrason ile ölçülen folikül boyutu ve (ii) östrojen cevabı değerlendirilerek hastanın tedaviye bireysel yanıtına göre ayarlanmalıdır.Önerilen doz: 75-150 IU FSH ile günlük 75 IU lutropin alfa (bir flakon Luveris) ile başlanılması dır. FSH doz artışı gerekiyorsa, doz ayarlaması tercihen 7-14 gün aralıklarla 37.5 Iu 75 IU artışlar ile olmalıdır.Herhangi bir siklusta stimülasyon suresinin 5 haftaya kadar uzatılması kabul edilebilir. Optimum yanıt elde edildiği zaman, son Luveris ve FSH enjeksiyonundan 24-48 saat sonra 5.000 Iu 10.000 IU hCG tek enjeksiyon olarak uygulanmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...