Lutenyl

Lutenyl

Lutenyl nedir ne için kullanılır, Lutenyl nasıl kullanılır, Lutenyl ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Çentikli Tablet

Nomegestrol asetat

Ambalaj:

 5 mgx10 tablet.

Endikasyon:

 Özellikle Premenopozal sürede (menstrüel düzensizlikler, premenstrüel sendrom, mastodini)progesteron eksikliğine bağlı semptomlar; fonksiyonel uterus kanamaları vefibromaların menorajileri, endometriozis, dismenore, östrojenler ile kombine olarak hormon replasman tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Tromboflebit Öyküsü, ciddi karaciğer bozukluğu, teşhis edilmemiş genital hemorajiler,gebelik.

Uyarılar:

 Emziren kadınlar, dismenore, uterin kanamalar ve amenore gibi bazı endikasyonlarda, tedavi başlamadan önce hastalığın doğal seyri izlenmelidir. Tüm steroid hormonlar olduğu gibi, diyabet arteriyel hipertansiyon, serebrovasküler hastalık ya da miyokard enfeksiyonu hikayesi olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Menstrüel Hastalıklar, amenore, kanamalar. İstisnalar; kilo alma, uykusuzluk, pilozis,gastrointestinal hastalıklar.

İlaç Etkileşimleri:

 Progestojenler Yüksek dozlarının diyabetojenik etkisinden dolayı, antidiyabetik ilaçlar ile birlikte kullanımında hasta uyarılmalıdır. Progestojenler, antikonvülsanlar(karbamazepin, fenobarbital, fenitoin, primidon), barbitüratlar, griseofulvin,rifampisin ile birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Günlük ortalama doz 5 mg dir. Genel tedavi uzunluğu hersiklusun 16. ve 25. günleri arasında olmak üzere 10 gündür. 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...