Majezik

Majezik

Majezik nedir? Majezik ne işe yarar, Majezik nasıl kullanılır, Majezik ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Majezik Film Tablet

  • Flurbiprofen

Majezik Ambalaj:

  • Majezik 100 mg x 15 Tablet
  • Majezik 100 mg x 30 Tablet.

Majezik Endikasyon:

Çeşitli nedenlere bağlı baş ve diş ağrıları, nevraljiler; adet sancıları; romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit, akut gut artriti,eklem romatizmaları, artrozlar, lumbago ve şiddetli radikülalji lerin akut ve uzun süreli semptomatik tedavileri; çeşitli cerrahi operasyonlar ve yumuşak doku travmalarına bağlı ağrı ve inflamatuar semptomların giderilmesi; KBB ve stomatolojik rahatsızlıklardaki ağrı ve inflamasyon giderilmesinde endikedir.

Majezik Kontrendikasyon:

Aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir. Flurbiprofen, aspirin veya diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçların astım, ürtiker veya diğer alerjik reaksiyonlara yol açtığı bilinen kişilerde kontrendikedir.

Majezik Uyarılar:

Renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu bulunan, geçmişte böbrek veya karaciğer hastalığı geçirmiş kişilerde dikkatle kullanılmalıdır. Flurbiprofen, kardiyak dekompansasyonu,hipertansiyon ve benzeri hastalıkları bulunan kişilerde sıvı retansiyonu ve ödem görülme olasılığına karşı dikkatle kullanılmalıdır. Gebelerde Kullanılması önerilmez. Laktasyonda kullanılması önerilmez.

Majezik Yan Etkileri:

Dispepsi, mide bulantısı, kusma,abdominal ağrı, gaz yakınmaları, diyare, konstipasyon, ürtiker, baş dönmesi, sinirlilik, kulak çınlaması, bulanık görme, rinit, vücut ağırlığı değişimleri görülebilir.

Majezik İlaç Etkileşimleri:

Flurbiprofen, furosemid gibi diüretiklerin etkisini azaltabilir. Antikoagülan ilaç kullanan hastalarda dikkatle uygulanmalıdır. Flurbiprofen ve aspirinin birlikte uygulanması durumunda flurbiprofenin serum konsantrasyonlarında yaklaşık %50 düşüş olduğu bildirilmiştir.

Majezik Doz Önerisi:

  • Önerilen günlük doz, bölünmüş dozlar halinde 150-200 mg dir.
  • Semptomların şiddetine bu doz toplam 300 mg ye çıkarılabilir.
  • Adet sancılarında, semptomların başlangıcında 100 mg, bunun ardından 4-6 saatte bir 50 mg 100 mg, maksimum günlük doz 300 mgdir.

MAJEZIK 100 mg 15 Film Tablet  İlaç Fiyatı 43.31 TL

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...