Maliasin

Maliasin

Maliasin nedir ne için kullanılır, Maliasin nasıl kullanılır, Maliasin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Barbeksaklon

Ambalaj:

 25mgx50 draje

: : 100 mgx50 draje.

Endikasyon:

 Grandmalepilepsiler, özellikle uyanık tipte, tek başına veya petit mal nöbetlerle birlikte; myoklonik astatik petit mal (akinetik nöbetler, Lennox sendromu);impulsif (myoklonik) petit mal; Jackson ve diğer fokal epilepsiler; psikoleptik petit mal (absanslar) ve BNS kramplarında grand mal profilaksisi içinenidekdir.

Kontrendikasyon:

 Akut alkol,uyku ilacı, analjezik ve psikofarmaka intoksikasyonları; hepatik porfirili;ağır böbrek ve karaciğer bozuklukları; ağır miyokard hasarları; tirotoksikoz,feokromasitoma; dar açılı glokom; rest ürünle birlikte prostat adenomu;taşikardik aritmiler; ağır anjina pektoris; ajite psikozlar.

Uyarılar:

 Alınan doza ve bireysel duyarlılığa bağlı olarak, reaksiyon yetisini (araç ve makine kullananlar için önemli)azaltabilir. Gebe hastaların tedavisinde beklenen yarar ile anne ve çocuk için oluşabilecek risk özenle tartılmalıdır. Emziren annelerde barbeksaklon uygulaması konusunda bilgiler yeterli değildir.Bu nedenle bebeklerin dikkatle izlenmesi önerilir.

Yan Etkileri:

 Bazı Hastalarda geçici adaptasyon semptomları, örneğin asabiyet ve huzursuzluk(ilaç akşam geç alındığında, uykuya dalma zorluğu) veya yorgunluk gö-rülebilir.Seyrek olarak iştah azalması, kilo kaybı görülebilir. Çok seyrek olgularda alerjik deri reaksiyonları ve kabızlık bildirilmiştir. Ender olarak, özellikle aşırı dozlarda çocuklarda halüsinoz tipi optik halüsinasyonlar oluşabilir.Ataksi, nistagmus, baş dönmesi, kusma gibi nörotoksik semptomlar ortaya çıkarsa doz azaltılmasına gidilmelidir. Gıda alımının azalmış olduğu durumlarda (örneğinhastalık, iştahsızlık vb.) barbeksaklona tahammül azalabilir ve doz azaltılmasıgerebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Kumarintürevleri, griseofulvin, oral kontraseptifler, guanetidinin etkisininazalmasına neden olabilir. Diğer santral deprese edici ilaç ve antiepileptiklerin,özellikle valproik asitin barbeksaklon ile birlikte uygulanmasında sedatif etki artışı gözleniyorsa, doz azaltılmalıdır. Tüm santral etkili ilaçlarla olduğu gibi, barbeksaklon ile tedavide de alkollü içeceklerden kaçınılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Başlangıç dozu günde 100 mg’dir. Daha sonra iki günlük ya da bir haftalık aralarla doz her seferinde 100 mg arttırılarak gerekli doz bulunur. Günlük ortalama doz süt çocuklarında 25-50 mg,küçük çocuklarda 50-100 mg, okul çocuklarında 50-300 mg ve erişkinlerde 200-400 mg’dir. Vücut ağırlığı yönünden çocuklarda günlük doz 5-8 mg/kg ve erişkinlerde 3-5 mg/kg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...