Maksipor

Maksipor

Maksipor nedir ne için kullanılır, Maksipor nasıl kullanılır, Maksipor ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Sefaleksin monohidrat

Ambalaj:

 500 mgx16 Tablet

: : 1 gx10 tablet.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin etken olduğu solunum yolu enfeksiyonları, otitis media,cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik enfeksiyonları ve prostatit dahil ürogenital enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sefalosporingrubu antibiyotiklere aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Sefaleksin tedavisine başlamadan önce penisilin,sefalosporin ve diğer alerjenlere karşı önceden aşırı duyarlılık reaksiyonu olup olmadığı iyice soruşturulmalıdır. Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dozaj kreatinin klirensine göre düzenlenmelidir.Gebelikte güvenirliği henüz kesinlik kazanmamıştır. Emziren annelere uygulanması halinde dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Psö-domembranözkolit semptomları tedavi sırasında veya sonrasında gö-rülebilir.Nadiren bulantı, kusma ve tedaviyi kesmeyi gerektirmeyecek şiddetli diyare ve ayrıca dispepsi ve karın ağrısı bildirilmiştir.Geçici hepatit ve kolestatik sarılık çok nadiren bildirilmiştir. Kızarıklık, ürtiker ve anjioödem şeklinde alerji görülebilir. Anafilaktik şok da bildirilmiştir.Genital ve anal pruritus, vajinit ve vajinal akıntı, yorgunluk hissi,sersemlik, baş ağrısı, eozinofili, nötropeni ve SGOT, SGPT değerlerinin artışlar da bildirilen reaksiyonlar arasındadır.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde olağan doz 6 saatte bir 250-500 mg’dir. Enfeksiyon türü ve şiddetine göre günde 1-4 g uygulanabilir.Streptokoksik farenjit, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları ve 15 yaşından büyük hastalardaki komplikasyonsuz sistitte 12 saattebir 500 mg uygulanabilir. Sistit tedavisine 7-14 gün devam edilmelidir.Çocuklarda olağan doz, eşit dozlara bölünerek uygulanan 25-50 mg/kg/gün’dür. Streptokoksik farenjit ile cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlarında,günlük toplam doz 12 saatte bir eşit dozlar şeklinde uygulanır.ağır enfeksiyonlarda dozu iki katına çıkarmak mümkündür. otitis media tedavisinde dört eşit doza bölünerek günde 75-100 mg/kg olarak uygulanabilir.b hemolitik streptokok enfeksiyonlarında tedaviye en az 10 gün devam edilmesi uygundur.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...