Maltofer

Maltofer

Maltofer nedir ne için kullanılır, Maltofer nasıl kullanılır, Maltofer ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oral Solüsyon

Demir III hidroksid polimaltoz kompleksi

Ambalaj:

 100 mg/5 mLx10 Flakon.

Endikasyon:

 Özellikle Demir eksikliği anemisi başta olmak üzere tüm latent and manifest demir eksikliklerinin tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Demir Yüklenmesi bulunanlarda veya demirin kullanımında bir bozukluğun söz konusu olduğu durumlarda (örneğin hemokromatozis, hemosiderozis, kurşun anemisi,sidero akrestik anemi, talasemi). Demir eksikliğinin neden olmadığı anemiler(örneğin hemolitik anemi).

Uyarılar:

 Oral demir preparatlarının kullanımı sırasında dışkının rengi koyulaşabilir, bu durum normal olup, herhangi bir önlem gerektirmez.Gebelikte, özellikle 2. ve 3. trimesterde artan demir gereksinimi demir eksikliğine sebep olabileceği için, demir takviyesi önerilmektedir. Emziren Anneye demir preparatı verilmesi, bebekte bir demir intoksikasyonuna veya bebekte var olan demir eksikliğinin ortadan kaldırılmasına neden olmaz.

Yan Etkileri:

 Ender Olarak gastrointestinal irritasyon, epigastrik dolgunluk, bulantı, diyare,kabızlık gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Demiriyonları (Ferröz tuzları) fiyatları, oksalatlar, taninler tetrasiklinler ve antiasitlerle çözünmeyen şelatlar oluşturarak demir emilimini azaltır lar.

Doz Önerisi:

 Yemekler sırasında veya yemekten hemen sonra alınmalıdır. Çocuklar (>12 yaş), erişkin ve yaşlılarda latent demir eksikliğinde günde ½-1 Flakon (50-100 mg).Ciddi demir eksikliğinde günde 2-3 kez 1 Flakon (200-300 mg). Manifest demir eksikliğinde normal kan değerlerine ulaşmak ortalama 3-5 aylık tedavi ile olur. Latent demir eksikliğinde tedavi süresi 1-2 aydır. Hb konsantrasyonunun normale dönmesinden sonra depoların dolması için 2-3 aylık süre boyunca her gün 1 Flakon içilmesi gereklidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...