Monodur

Monodur

Monodur nedir ne için kullanılır, Monodur nasıl kullanılır, Monodur ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

İsosorbit 5-mononitrat

Ambalaj:

 60 mg x 30 tablet.

Endikasyon:

 Koroner Kalp rahatsızlıklarının süreklilik gösteren tedavilerinde; anjina pektoris krizlerinin profilaksisinde; kalp krizlerinden sonra ortaya çıkan anjina pektoris rahatsızlığında; kronik miyokard yetmezliği sürekli tedavisinde ya tek başına ya da kalp glikozidleri, diüretikler veya hidralazin ile birlikte kullanılır

Kontrendikasyon:

 Nitratlara Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, düşük sistolik basınç ile seyreden akut kalp enfarktüsünde, akut dolaşım blokajında (şok ve vasküler kollaps vb), çok düşük hipertansiyonlarda, akut anjina pektoris krizlerinin tedavisinde, kor pulmonale ve diğer nedenlere bağlı hipoksemi olgularında(belirgin anemi vb), kafa travması ve serebral hemorarjisi olanlarda,hipertrofik obstrüktif kardiyomiyopatisi olanlarda, kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Uzun süre devamlı olarak kullanıldığında, ilacın hemodinamik etkilerine karşı, tolerans gelişebilir. Yine, uzun süre devamlı kullanılmasından sonra, ilacın kesilmesi gerektiğinde,bunun birdenbire değil, dozun giderek azaltılması şeklinde yapılması önerilir.Hastalara İlaçla birlikte alkol almaları gerektiği söylenmelidir. Araç ve makine kullanmada güçlük olabileceği hastalara bildirilmelidir.Gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. İlacın çoğu anne sütüne gidebildiğin den uygulama sırasında dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Tedavinin Başlangıcında “nitrat baş ağrısı” diye bilinen bir baş ağrısı oluşabilir.Tedavinin ilk günlerinde tansiyon düşmesi, baş dönmesi, kalp atışlarında hızlanma (taşikardi) gibi belirtiler görülebilir Bu etkilerin dışında bulantı, yüzde kızarma oluşabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 İlacın hipotansif etkisi blokerler, kalsiyum antagonistleri,trisiklik antidepresanlarla birlikte alındığında şiddetlenir.

Doz Önerisi:

 Günde tek doz halinde sabahları 1 Tablet alınır. Doz, günde 2 tablete çıkarılabilir; her 2 Tablet de sabahları birlikte alınmalıdır. Tabletler ezilmeden ve çiğnenmeden,yarım bardak su ile yutulmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...