Motilium

Motilium

Motilium nedir ne için kullanılır, Motilium nasıl kullanılır, Motilium ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Domperidon

Ambalaj:

 10 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Fonksiyonel,organik, enfeksiyöz, diyete bağlı ya da radyoterapi ve ilaç tedavilerinde ileri gelen bulantı ve kusmalar; Parkinson hastalığının tedavisindekullanılan dopamin antagonisti ilaçlara (ldopa ve bromokriptin)bağlı bulantı ve kusmalar; epigastrik bölgede dolgunluk, abdominal şişkinlik, üst abdominal bölgede ağrı, geğirme, gaz şişkinliği, bulantı kusma,mide yanması (mide içeriğinin ağza çıkmasıyla birlikte ya da tek başına) gibi mide boşalmasında gecikme, gastroözofageal reflü ve özofajit ile birlikte bulunan dispeptik semptom kompleksi de endikedir.

Kontrendikasyon:

 Mide Bağırsak Kanamaları, sindirim sisteminde mekanik tıkanma ya da perforasyon gibi gastrointestinal sistem motilitesinin uyarılmasının sakıncalı olduğu durumlarda ve mide bağırsak ameliyatlarından sonra post-operatif-nemde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Gebelere verilmeden önce, olası risk ve yararlar göz önünde tutulmalıdır. Sütle ifraz edilen miktarı azdır.

Yan Etkileri:

 Hafif abdominal kramplar seyrek olarak bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antikolinerjik İlaçlar domperidonun anti dispeptik etkisini ortadan kaldırabilir.

Doz Önerisi:

 Motilium Film Tablet: Günlük doz büyükler için, dispepsi belirtilerinde yemeklerden 15-30 dakika önce ve gerektiğinde akşam yatmadan önce alınan 3-4 kez 1 Tablettir. Akut ve subakut durumlarda günde 3-4 kez 2 Tablet alınır. Önerilen dozlar aşılmamalıdır.Motilium Süspansiyon: Günlük doz büyükler için, dispepsi belirtilerinde yemeklerden 15-30 dakika önce ve gerektiğinde akşam yatmadan önce alınan 3-4 kez 10 mL’dir (1 ölçek). Akut ve subakut durumlarda günde 3-4 kez 20 mL (2 ölçek) alınır. 1 yaşından yukarı olan çocuklarda günde 3-4 kez vücut ağırlığının her 10 kg’si için 5 mL (ölçek üzerinde işaretlidir)uygulanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...