Mucaine

Mucaine

Mucaine nedir ne için kullanılır, Mucaine nasıl kullanılır, Mucaine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Süspansiyon

Alüminyum hidroksit 291 mg, magnezyum hidroksit 98 mg, oksetazain 10 mg/5 mL

Ambalaj:

 200 mL lik şişe.

Endikasyon:

 Peptikülser, gastrit ve özofajitte semptomatik bir rahatlama sağlar. Tek Başına antiasit terapisine yanıt vermeyen hastalarda özofagusa ait irritasyonlar ile ilgili semptomlarda genellikle rahatlama sağlar.Gebeliğin Son üç ayında görülen mide yanmalarının kısa dönem tedavisi için endikedir.

Kontrendikasyon:

 Duyarlı kişilere verilmemelidir.Magnezyum içeren antiasitler ileri düzeyde böbrek fonksiyonu yetmezliği olan hastalar tarafından kullanılması, hipermagnezemi riski nedeniyle kontrendikedir. Alüminyum içeren antiasitler (alüminyum fosfat içerenler dışında) hipofosfatemi hastaları tarafından kullanımı kontrendikedir. Bu bileşim, ülseratif kolit, kolostomi, kronik diyare,ostomi ve barsak obstrüksiyonlarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Genel bir önlem olarak gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. Anne sütüne karışıp karışmadığı saptanmadığı ndan, bileşimin anneye olan yararı bebeğe gelecekpotansiyel riskleri ile tartılarak, laktasyonda kullanımına karar verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Nadir olarak cilt erüpsiyonları(dermatit, ürtiker), prurit, glossit, anjiyoödem ve kollaps dahil hipersensitivite reaksiyonları bildirilmiştir. Darıca ağız kuruluğu, bulantı, diyare ve kabızlığa neden olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Genel bir kural olarak antasitalımının ilk bir ya da iki saati içinde oral yoldan hiçbir ilaç alınmamalıdır.Antiasitlerle etkileşim gösterebilen ilaçların bazıları şunlardır: Antimuskarinikler, fenotiyazinler, digoksin, florür, diflunisal,indometasin (aspirin ve tolmetin dahil değildir), naproksen, izoniazid,fosfat, prednizon, prednizolon, H2 Antagonistleri, sülfadiazin,tetrasiklinler, demir tuzları, diazepam, klordiazepoksit, dikumarol,fenobarbital, amfetamin, efedrin, psödoefedrin, mekamilamin, kinidin,levodopa, nitrofurantoin ve yağda çözünen vitaminler.

Doz Önerisi:

 Günde 4 kez, yemeklerden 15 dakika önce ve yatarken 5-10 mL süspansiyon önerilir. Önerilen bu maksimumdoz, semptomlar yeterli derecede kontrol altına alınınca azaltılabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...