Mucosis

Mucosis

Mucosis nedir ne için kullanılır, Mucosis nasıl kullanılır, Mucosis ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Ambalaj:

 250 mg/5 mL x 100 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Aşırı viskoz mukus ile karakterize olabilen akut ve kronik bronşit, amfizem,trakeobronşit, bronşektazi, akciğer tüberküloz-zü, pnömoni ve bronkopnömoni,enfeksiyöz hastalıklarına (grip, kızamık vb.) bağlı akciğer komplikasyonları gibi solunum sistemi hastalıklarında endikedir. Ayrıca otit, sinüzit,larenjit, farenjit ve rinofarenjit gibi KBB hastalıkları ve bu alandaki cerrahi girişimlerden önce, bronşiyal kateterizasyon,bronko spirometri, bronkografi, bronkoskopi gibi muayenelerden önce solunum sisteminin patolojik mukustan arındırılmasında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Mide ve duodenum ülserlerinde, karbosisteine karşı aşırı duyarlı kişilerde gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalı, mide ülseri olanlar dikkatle kullanılmalıdır.

Uyarılar:

 Astımlı kişilerde kullanıldığı zaman, bronş spazmında artma görülürse, ilacın uygulamasına hemen son verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Yüksek Dozda görülebilen bulantı, baş ağrısı, burun kanaması, mide rahatsızlıkları,diyare, gastrointestinal kanamalar ve deri reaksiyonları gibi yan etkiler, dozun azaltılması ya da tedavinin durdurulması ile kaybolur.

İlaç Etkileşimleri:

 Folkodin ile geçimsizdir. Opiat türevi bu bileşiklerle -birliktekullanılması önerilmez.

Doz Önerisi:

 Mucocis Şurup: 15 yaşından büyük çocuklar ve erişkinler günde 3 kez 2'şer ölçek verilir.

Mycosis Pediatrik Şurup:

 2-5 yaş grubuna günde ½-1 ölçek;5-15 yaş grubuna günde 3 kez 2'şer ölçek verilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...