MuscoRil

MuscoRil

MuscoRil nedir ne için kullanılır, MuscoRil nasıl kullanılır, MuscoRil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Tiyokolşikosid

Ambalaj:

 4 mg/2mLx6 ampul.

Endikasyon:

 Tortikolis,dorsalji, lumbalji gibi dejeneratif vertebra hastalıkları ve vertebranın statik patolojileri, spastisitenin eşlik ettiği travmatolojik ve nörolojik kökenli bozukluklar ve rehabilitasyon sırasında ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisi amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Tiyokolşikoside aşırı duyarlılığı olanlarda, kas hipotonisi de, gevşek paralizide kontrendikedir.

Uyarılar:

 Emziren kadınlarda ilacın hasta üzerindeki önemi dikkate alarak ya ilaç ya da emzirme kesilmelidir.

Yan Etkileri:

 IM uygulama sonrasında nadir olarak tansiyon düşmesi, geçici bilinç bulanıklığı veya eksitasyon bildirilmiştir.Tiyokolşikoside aşırı duyarlılığa bağlı olarak deri belirtileri ortaya çıkabilir. Oral yoldan alındığında nadiren sindirim yakınmalarına(gastralji, ishal) yol açabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Benzer etkideki diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

 MuscoRil Ampul: Günde 2 kez 1 Ampul IM uygulanır. Şiddetli kas kramplarında günde 2 kez uygulanan 1 Ampul (4 mg) ile başlanır.Önerilen tedavi süresi 3-5 gündür.Gerekirse tedavi 5-7 gün, oral olarak günde 2 Kapsül (8 mg) ile sürdürülür.MuscoRil Kapsül: Günde 2 kez 2 Kapsül (8 mg) uygulanır. Tedavi süresi 5-7 gündür. Kapsül Tok karnına alınmalıdır.MuscoRil Merhem: Günde 2-3 kez uygulanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...