Musillium

Musillium

Musillium nedir ne için kullanılır, Musillium nasıl kullanılır, Musillium ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Poşet 

Psyllium (Plantago)tohum kabuğu %50

Ambalaj:

 7gx10 poşet.

Endikasyon:

 Kronik Kabızlıkta, yumuşak feçes ve rahat boşaltım istenen hastalıklarda (örneği hemoroid, anal fissür, anal/rektal ameliyat sonrasında, gebelik döneminde),bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Kontrendikasyon: 

Bağırsak tıkanmaları, bağırsak çeperlerinde kas zayıflığı, gastrointestinal sistemlerinde patolojik daralma olanlarda ve diabetes mellitusta kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Yeterli Miktarda su ile tüketilmemesi özellikle yaşlı hastalarda yutma zorluğuna ve bağırsaklarda tıkanmaya neden olabilir.Gebelerde ve emziren annelerde hekim kontrolü altında kullanılabilir.

Yan Etkileri:

 Nadiren Bazı alerjik reaksiyonlar görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Birlikte Alınan ilaçların emiliminde azalma görülebilir. Diyabetiklerde Kullanıldığında insülin dozlarının düşürülmesi gerekebilir.

Doz Önerisi: 

Yetişkin ve 12 yaş üzeri çocukların, sabah ve akşam,tercihen tok karnına bir poşet olmak üzere, günde toplam 2 poşet alınması önerilir.Gerektiğinde 4 poşete kadar çıkılabilir. Poşet içeriği 1 büyük bardak (150 mL)soğuk su içinde karıştırılarak bekletilmeden içilir. Aspartam içermesinden dolayı fenilketonüri rahatsızlığı olanlarda kullanılmamalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...