Naturel Kalsiyum+VitD Oyster Shell

Naturel Kalsiyum+VitD Oyster Shell

Naturel Kalsiyum nedir ne için kullanılır, Naturel Kalsiyum nasıl kullanılır, Naturel Kalsiyum+VitD Oyster Shell ilacının yan etkileri nelerdir?

Tablet

  • Oyster Shell Toz 1388.9 mg (500 mg kalsiyum içerir)
  • Kolekalsiferol Toz 1.25 mg (=125 IU Kolekalsiferol)

Ambalaj:

 30 tablet.

Naturel Kalsiyum+VitD Oyster Shell Endikasyon:

 Kalsiyum Ve D vitamini ihtiyacını karşılamak amacıyla beslenmeye destek olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

Bileşimdeki Maddelere karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda, hiperkalsemi, hiperkalsiüri veya böbrek taşı olan ve oluşma riski bulunan hastalar ile sarkoidoz li hastalarda ağır renal yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir. D vitamini toksisitesi olan hastalarda da kullanılmamalıdır.

Naturel Kalsiyum+VitD Oyster Shell Uyarılar:

Sarkoidoz,renal ve kardiyak rahatsızlığı olan ve kardiyak glikozit alan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Hiperkalsiüri Li hastalarda, böbrek fonksiyon bozukluğu ya da üriner taş oluşum geçmişi bulunanlarda idrarda kalsiyum atılımının izlenmesi gereklidir. Gerektiğinde doz azaltılmalı ya da tedaviye son verilmelidir. Üriner taş oluşumuna eğilimli hastaların bol miktarda sıvı almaları önerilir. Kalsiyum tedavisi sırasında, hekim tarafından önerilmediği takdirde yüksek doz D vitamini alınmasından kaçınılmalıdır.

Naturel Kalsiyum+VitD Oyster Shell Yan Etkileri:

Kalsiyum Tuzlarının oral olarak alınması gastrointestinal irritasyona ve konstipasyona neden olabilir. Renal fonksiyon bozukluğu olmayan hastalarda hiperkalsemi beklemesine rağmen hiperkalseminin olası semptomları; bulantı, kusma,anoreksi, konstipasyon, abdominal ağrı, kemiklerde ağrı, susuzluk, poliüri,kas zayıflığı, baş dönmesi ve konfüzyon görülebilir.

Naturel Kalsiyum+VitD Oyster Shell İlaç Etkileşimleri:

Magnezyum İçeren antasitler ile D vitaminin alınması hipomagnezemiye yol açacağından beraber kullanılmamalıdır. Kolestiramin yağda çözünen diğer vitaminlerin emilimini azalttığı gibi D vitaminin emilimini da azaltmaktadır. Mineral Yağların aşırı kullanılması D vitamininin bağırsaklardan emilimi ile etkileşebilir. Dijital alan hastalarda D vitamini dikkatle kullanılmalıdır. D'Vitamini alan hastalarda uzun süre antikonvülzanların kullanımı osteomalazi ve raşitizm lilerin insidansında artış meydana getirmektedir. Kalsiyum, oraltetrasiklinlerin ve florürlü preparatların emilimini azaltabilir. Oraltetrasiklinler ya da florürlü preparatlarla kullanıldığında en az 3 saatlik ara verilmelidir. Kardiyak glikozitlerin inotropik ve toksik etkileri kalsiyum ile sinerjik tr. Kalsiyum bu ilaçlarla verildiğinde aritmi meydana gelebilmektedir. Tiyazit diüretikleri kalsiyumun renal emiliminiarttırabilirler, böylece hiperkalsemiye yol açarlar. Kalsiyum, tetrasiklinlerle aktif kompleks meydana getirdiği den bu iki ilaç oral olarak aynı zamanda alınmalıdır. Kortikosteroidler D vitamini etkilerini azaltır.

Doz Önerisi:

Günlük normal doz 1 tablettir. Bu doz hekim tarafından ihtiyaca göre artırılabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...