Nature Made Oyster Shell Calcium

Nature Made Oyster Shell Calcium

Nature Made Oyster Shell Calcium nedir ne için kullanılır, Nature Made nasıl kullanılır, Nature Made Oyster Shell Calcium ilacının yan etkileri nelerdir?

Nature Made Oyster Shell Calcium Film Tablet

  • Kalsiyum 500 mg
  • D'Vitamini 200 IU

Ambalaj:

 30 Tablet.

Nature Made Oyster Shell Calcium Endikasyon:

 Vücudun Günlük kalsiyum ve D vitamini gereksinimini karşılamak üzere beslenmeye yardımcı olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelere karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda, hiperkalsemi, hiperkalsiüri veya böbrek taşı olan ve oluşma riski bulunan hastalar ile sarkoidozlu hastalarda,ağır renal yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir.D vitamini toksisitesi olan hastalarda da kullanılmamalıdır.

Nature Made Oyster Shell Calcium Uyarılar:

 Sarkoidoz, renal ve kardiyak rahatsızlığı olan ve kardiyak glikozit alan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Üriner taş oluşumuna eğilimli hastaların bol miktarda sıvı almaları önerilir. Kalsiyum tedavisi sırasında hekim tarafından önerilmediği takdirde yüksek doz D vitamini alınmasından kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri: 

Kalsiyum tuzlarının oral olarak alınması gastrointestinal irritasyona ve konstipasyona neden olabilir.

Nature Made Oyster Shell Calcium İlaç Etkileşimleri:

 Magnezyum içeren antiasitler ve D vitamini beraber kullanılmamalıdır. Kolestiramin D vitaminin emilimini azaltmaktır. Digitalis alan hastalarda D vitamini dikkatle kullanılmalıdır. D vitamini alan hastalarda uzun süre antikonvülsanlar kullanımı osteomalacia ve raşitizmlilerin insidansında artış meydana getirmektedir. Kalsiyum, oral tetrasiklinlerin ve florürlü preparatların emilimini azaltabilir. Kardiyak glikozitleri ile beraber verildiğinde aritmi meydana gelebilmektedir. Tiazid diüretikleri kalsiyum un renal emilimini arttırabilirler, böylece hiperkalsemiye yol açarlar. Kortikosteroidler D vitamini etkilerini azaltır.

Nature Made Oyster Shell Calcium Doz Önerisi:

 Günde 2 tabletin yemekle birlikte alınması önerilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...