Nasacort

Nasacort

Nasacort nedir ne için kullanılır, Nasacort nasıl kullanılır, Nasacort ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Nazal Sprey

Triamsinolon asetonid 55 µg/doz

Ambalaj:

 120 püskürtme yapabilen 15 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Yetişkinlerde ve 6 yaş üstündeki çocuklarda mevsimsel ve pereniyal allerjik rinitte endikedir.

Kontrendikasyon:

 Triamsinolon asetonide karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Kısa süre önce nazal septal ülser, burun ameliyatı veya travması geçiren hastaların yaralarının iyileşmesinde kortikosteroid inhibitörü etkisinden ötürü, iyileşme gerçekleşinceye kadar triamsinolon asetonid dikkatle kullanılması gereklidir. Lisanslı dozda nazal kortikosteroid alan çocuklarda büyüme gecikmesi görülmektedir. Triamsinolon asetonid insan sütüne geçebilir. Triamsinolon asetonid, anneye olan yararı, fetüse/bebeğegelebilecek risklerden daha önemli olmadığı sürece gebelik/emzirme süresindekullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Burun iltihabı, baş ağrısı ve farenjit, burun kanaması,burun tahrişi, mukoza zarının kuruması, nazo sinus konjesyonu ve hapşırma görülebilir. Nadiren nazal septal perforasyonlar bildirilmiştir. Özellikle Uzun süreli olarak yüksek dozda verildiğinde, nazal kortikosteroidlerin sistemik etkileri görülebilir.

Doz Önerisi:

 12 yaşında ve daha büyük hastalar için: Önerilen Başlangıç dozu her gün bir kere, her burun deliğine 2 püskürtmedir.Semptomlar kontrol altına alınınca, hastalar günde bir kez, her burun deliğine bir püskürtme ile tedavi edilirler.6 ile 12 yaş arasındaki pediatrik hastalar için: Önerilen Doz, günde bir kez her burun deliğine 1 sprey olmak üzere 110 mikrogramdır.Daha ağır semptomlar gösteren hastalarda, 220 mikrogramlık doz kullanılabilir.Ancak semptomlar kontrol altına alındığında, hastaya daha en düşük etkili doz verilebilir. Yeni bir kanıt elde edilinceye kadar, 12 yaşın altındaki çocukların 3 aydan fazla kullanılması önerilmektedir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...