Neotab

Neotab

Neotab nedir ne için kullanılır, Neotab nasıl kullanılır, Neotab ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Famotidin

Ambalaj:

 40 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Duodenal Ülser ve benign gastrik ülserlerin tedavisinde, duodenal ülserlerin nüksünü önlemede, Zollinger Ellison sendromu gibi aşırı sekresyon durumlarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Famotidine Aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Laktasyon döneminde kullanılmaz ve 18 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez. Böbrek fonksiyon yetersizliğinde tedbirli kullanılmalıdır. Gebelerde kullanılması kesin gerekiyorsa tıbbi kontrol altında verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Nadiren Baş ağrısı, baş dönmesi, kabızlık veya diyareye rastlanabilir.

Doz Önerisi:

 Duodenum Ülseri ve Ulcus Ventriculi’de: Günde 1 kez (yatmadan önce) 40 mg alınır. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez 20 mg olarak verilen famotidin de aynı ölçüde etkilidir. Tedaviye 4-8 hafta devam edilmelidir.Nüksleri önlemek için günde 1 kez (yatmadan önce) 20 mg alınarak sürek tedavisi uygulanır.Mide Ülserinde: Günde 1 kez yatmadan önce 40 mg alınır. Tedaviye 4-8 hafta devam edilmelidir.Reflüks Özofajit İnde: Günde 2 kez 20 mg alınır. Tedavi 6 haftaya kadar sürdürülebilir. Özofajit ile birlikte erozyon, ülserasyonve reflüks özofajitinin diğer semptomlarının varlığında günde 2kez 20-40 mg verilmesi ve tedavinin 12 haftaya kadar sürdürülmesi önerilir.Zollinger Ellison Sendromunda: Tedaviye 6 saatte bir 20 mg verilerek başlanır. Giderek doz hastanın gereksinimine göre ayarlanır. 6 saatte bir 160 mg’ye kadar verilen olgular vardır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...