Neturone

Neturone

Neturone nedir ne için kullanılır, Neturone nasıl kullanılır, Neturone ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Granül

Metenamin

Ambalaj:

 Şişe (500 mg/ölçek): 70 g’lik cam şişe

: : Poşet: 500 mgx15 poşet.

Endikasyon:

 Uzun süreli tedavi gerektiren pyelonefrit, sistit, piyelit ve diğer kronik üriner sistem enfeksiyonları ile beraber oluşan bakterilerinin supresyonundaveya tedavisinde kullanılır. Akut üriner sistem enfeksiyonlarında tek başına uygulanmamalıdır. Nörolojik bozukluklarla birlikte görülen rezidüel idrarın enfekte olduğu durumlarda da kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Sistemik Belirtiler veren parankimal tutulumlu idrar yolları enfeksiyonlarında kullanılmamalıdır. Ağır karaciğer ve böbrek yetmezlikleri ile duyarlılığı olduğu bilinen olgulardan kontrendikedir.

Uyarılar:

 Üreaz pozitif bakterilerin enfeksiyonlarında kullanılmamalıdır. Gebelerde ve emzirenlerde ancak hekim önerisiyle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,stomatit, anoreksi, kusma, abdominal kramp, diyare, baş dönmesi, alerjik cilt döküntüleri, yaygın ödem, baş ağrısı, tinnitus ve kas krampları oluşturabilir. Yüksek dozlarda mesane irritasyonu, ağrılı ve sık idrar yapma, proteinüri ve hematüri görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 İdrarpH’sını yükselten ilaçlarla (sodyum bikarbonat, asetazolamid gibi)ve yiyeceklerle birlikte kullanılmamalıdır. Sülfonamidler İle Birlikte kullanılmamalıdır. Tiyazit diüretiklerle ve karbonik anhidrazinhibitörleriyle birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 erişkinlerde, yemeklerden sonra ve yatarken günde 4 kez 1 veya 2 ölçek/poşet granül bir bardağa konur, üzerine su eklenerek içilir. 6-12 yaş grubu çocuklarda günde 4 kez 1 ölçek/poşet(500 mg), 6 yaşın altındaki çocuklarda ise 50 mg/kg/gün dozu 3e bölünerek verilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...