Neurogriseovit

Neurogriseovit

Neurogriseovit nedir ne için kullanılır, Neurogriseovit nasıl kullanılır, Neurogriseovit ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler ?

Neurogriseovit Ampul IM

  1. I nolu Ampul: 
  • B12 Vitamini 1 mg
  1. II nolu Ampul: 
  • B1 Vitamini 100 mg,
  • B6 Vitamini 100 mg,
  • lidokain HCL 10 mg

Ambalaj:

 5 adet tip I Ampul ve 5 adet tip II ampul.

Neurogriseovit Endikasyon:

Nevrit Ve polinevrit lerde, trigeminus nevraljisi ve siyatikte, beriberi ve beriberiye bağlı nörojenik, kardiyovasküler ve gastrointestinal samp-tom larda, kronik alkoliklerde ve bunlarda alkole bağlı olarak ortaya çıkan santral sinir sistemi ve kardiyovasküler sistem semptomlarında,pernisiyöz anemi, hiperkrom makrositer anemi ve hipokrom anemide endikedir. B1, B6, ve B12 Vitaminlerin Gereksinimin arttığı nekahat dönemlerinde, aşırı stres durumlarında,uzun süren geniş spektrumlu antibiyotik veya diüretik kullananlarda,vitamin emilimini etkileyen gastrointestinal bozukluklarda, gebelik döneminde de kullanılır.

Neurogriseovit Kontrendikasyon:

Bileşimdeki Vitaminlerden herhangi birine allerjisi olanlarda kontrendikedir.

Neurogriseovit Uyarılar:

B12 Vitamini, omuriliğin subakut dejenerasyonunu semptomlarını maskeleyebileceğinden, tam bir tanı konmadan kullanılmamalıdır.B6 Vitamininin emziren kadınlarda süt salgısını azaltabileceği unutulmamalıdır. Siyanokobalamin İn plazma konsantrasyonlarının yükseldiği optik nöropatilerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 B6 Vitamini parestezi, uyku hali ve düşük serum folik asit düzeyine yol açabilir.

İlaç Etkileşimleri:

İNH, sikloserinve oral kontraseptifler, B6vitamini gereksinimini artırırlar. Parkinson olgularında dopa tedavisi üzerindeki bozucu etkisinden dolayı B6 vitamini kullanılmamalıdır.

Neurogriseovit Doz Önerisi:

Bileşimindeki vitaminlerin dokulara hız dağılımının istendiği ve gastrointestinal yoldan emilimin tam olmadığı durumlarda parenteral kullanım içindir.

I no lu Ampul ve II no lu Ampul Aynı enjektöre çekilerek başlangıçta günde bir kez, daha sonra haftada 2-3 kez İM olarak uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...