Nipruss

Nipruss

Nipruss nedir ne için kullanılır, Nipruss nasıl kullanılır, Nipruss ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Sodyum nitroprussid

Ambalaj:

 60 mg x 5 Ampul ve 5 mLx5 çözücü ampul.

Endikasyon:

 Nedenine olursa olsun her türlü yüksek kan basıncı krizlerinde, habis ve tedaviye dirençli hipertansiyon larda, miyokard enfarktüsünün hipertansif formlarında ve ameliyat sırasında kontrollü hipotansiyon sağlanmasında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Aort isthmus stenozu, Leber optik atrofisi, tütünden ileri gelen görme bozukluğu(amblyopia), B12 Vitamini eksikliği, metabolik asidoz ve hipotiroidi durumlarında kontrendikedir.

Yan Etkileri:

 Halsizlik,baş dönmesi, kusma ve taşikardi gö-rülebilir. Olguların çoğundabu yan etkiler kan basıncının hızlı düşüşü nedeniyle ortaya çıkabilir.Uygulamanın kesilmesi veya azalmasıyla kaybolurlar. Çok az oldugu dirence tanık olunmaktadır.

İlaç Etkileşimleri:

 Vazodilatörler, antihiper tonikler ve narkotikler, sinerjik olarak kan basıncını düşürücü etki yaparlar.

Doz Önerisi:

 Nipruss İnfüzyonu kural olarak yavaş yapılmalıdır. İnfüzyon Başlangıç hızı 1 mL/saattir. Ortalama infüzyon hızı 1-6 mg/kg/dk olabilir. Ameliyat sırasında kontrollü hipotansiyon sağlanmasında toplam miktarın 1.0-1.5mg/kg’yi aşmaması önerilir.Enfüzyon 10-30 dakikaya yayılan bir süre içinde kesilmelidir.Müstahzarın seyreltilmesinde sadece %5 glukoz kullanılmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...