Nitrofix

Nitrofix

Nitrofix nedir ne için kullanılır, Nitrofix nasıl kullanılır, Nitrofix ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Transmukozal Tablet

İzosorbid dinitrat

Ambalaj:

 5 mg x 20 Tablet

: : 10 mgx20 tablet.

Endikasyon:

 Anjina Pektoris ataklarının tedavisinde ve önlenmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 İzosorbitekarşı aşırı duyarlığı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 İzosorbit dinitratla çok düşük dozlarda bile ciddiortostatik hipotansiyon gö-rülebilir. Nitratlarla oluşan hipotansiyonla birlikte paradoks bradikardi ve anjina pektoris ağrısının artması görülebilir. Tedavinin sonlandırılmasında ilacın ani olarakdeğil, yavaş yavaş azaltılarak kesilmesi uygun olur.Sadece olası zararlarının göze alabileceği durumlarda gebelere uygulanabilir. İlacın süte geçip geçmediği bilinmemektedir.İlaçların çoğu süre geçtiğinden, emziren annelere uygulanması durumunda dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı yanında ateş basmaları da oluşabilir.Postural hipotansiyon nedeniyle oluşan serebral iskemi sonucu geçici baş dönmesi ve yorgunluk atakları gibi belirtiler olabilir. Bazan normal tedavi dozlarında bile nitratların hipotansif etkilerine duyarlı kişilerde ciddi yan etkileri bulantı, kusma, kabızlık, huzursuzluk, solukluk, terleme ve kollaps, nadir olarak döküntü ve eksfolyatif dermatit oluşabilir.Bulantı Ve kusma çok nadirdir.

İlaç Etkileşimleri:

 Nitratların Hipotansif etkilerine duyarlı hastalarda alkolle bu duyarlılık artar.İsosorbit dinitrat doğrudan damar düz kasını etkiler, bu nedenle son ortak yolu damar düz kası olan diğer ajanların etkisi azalır yada artar.

Doz Önerisi:

 Erişkinler için önerilen doz genellikle günde iki kez 5 mg Nitrofix tabletin üst dudak ve maksiller gingiva arasına uygulanması şeklindedir. Yeterli terapötik etki sağlanamadığı takdirde, doz günde iki kez 10 mg’ye çıkartılabilir. Tabletler ağızda çiğnenmemeli veya yutulmamalıdır. Yanlışlıkla çiğnenirse ilaçhemen tükürülmeli ve yeni bir Tablet gingivaya uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...