Nö-rotrop

Nö-rotrop

Nö-rotrop nedir ne için kullanılır, Nö-rotrop nasıl kullanılır, Nö-rotrop ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Pirasetam

Ambalaj:

 800 mgx30 film tablet.

Endikasyon:

 Anımsama,anıları tutma, dikkati bir noktaya teksif etme eksiklikleri, uyku bozuklukları, vijilans yetersizlikleri gibi yerleşmiş bunama durumlarıyla Pick ve Alzheimer hastalıkları dışında kalan yaşlanmaya bağlı ruhsal davranış kusurları; kafa travması geçirenlerde görülebilen baş dönmesi,baş ağrısı, ajitasyon gibi subjektif posttravmatik sendromlar; iskemik ve hemorajik akut serebral dolaşım yetersizlikleriyle bunlarınve serebral arteriosklerozun kronik semptomları; delirium tremens,kronik alkolizm ve toksikomani lerde görülen fonksiyonel bozukluklar ve zeka kusurlarıyla dezentoksikasyon kürlerinde zihinsel yeteneklerin yeniden sağlanması; derin bilinç bulanıklıkları, beyin damarlarının travma sonrası sekelleri; çocuklarda görülen davranış bozuklukları,öğrenim performansında düşüklük gibi durumlarda kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Ağır böbrek yetersizliklerinde kullanılmamalıdır. Diyaliz uygulanmayan hastalar yüksek dozların kısa aralıklarla kullanılması önerilmez.

Uyarılar:

 Gebeliğin ilk 3 ayında kullanılması önerilmez.

Yan Etkileri: 

Tedavinin Başında ajitasyon görülebilir. Baş dönmesi, baş ağrısı, ekstrapiramidal semptomlar ve konvülsiyon, uyku bozuklukları, sinirlilik, irritabilite,tremor gibi nörolojik; mide ağrısı, bulantı, kusma, diyare, kabızlık ve anoreksi gibi gastrointestinal bozukluk; hemoglobin ve hematokrit değerlerinde azalma görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Sadece 1 olguda pirasetam ve tiroid ekstreleri(T3-T4) birlikte verildiğinde konfüzyon, irritabilite ve uyku bozukluğu görüldüğü bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Günde 3 kez 1 Tablet çiğnenmeden bir miktar sıvıyla alınır.İstenilen Etki sağlandıktan sonra günde 3 kez ½ tablete indirilir. Çocuklarda Doz, vücut ağırlığının her 10 kg’si için 400 mg olarak hesaplanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...