Nötras

Nötras

Nötras nedir ne için kullanılır, Nötras nasıl kullanılır, Nötras ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Asetilsalisilik Asit

Ambalaj:

 450 mg x 20 tablet.

Endikasyon:

 İltihabi Durumlarda, örneğin akut ve kronik romatizmal hastalıklarda; ağrılarda,örneğin baş ve diş ağrısı, bel ağrısı (lumbago), nevralji, siyatik,migren ve adet sancılarında; soğuk algınlığı, grip ve hafif enfeksiyonlarda göz-rülen ağrı ve ateş durumlarında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Salisilatlar Ve diğer nonsteroidal antienflamatuvar ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, kanama eğiliminin arttığı patolojik durumlarda, gebeliğin son üç ayında, glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinde, gastrointestinal kanalda kronik ve aktif ülseri olanlarda kullanılması sakıncalıdır.

Uyarılar:

 Karaciğer harabiyeti olanlarda, ayrıca cerrahi girişimde bulunulacak kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.Gebelerde kullanımı önerilmez.Emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Gastrointestinal Hemoraji, ülserasyon, tinnitus, vertigo, geçici işitme kaybı, kanama zamanının uzaması ve nadiren lökopeni, trombositopeni, plazma demir konsantrasyonunda düşme gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antikoagülanlar Ve oral hipoglisemik yanların etkisini potansiyalize eder. Salisilatlar Küçük dozlarda probenesid ve sulfinpyrazone ürikozürik etkisini azaltır. Spironolakton İle oluşan sodyum itrahı, salisilat varlığında azalabilir. Alkolle, kortikosteroidlerle birlikte kullanımı gastrointestinal sistemde kanama olasılığını artırır. Pirazolon Türevleri İle birlikte kullanımı gastrointestinal ülserasyon riskini artırır. Üriner alkalileştiriciler, fenobarbital ve propranololasetilsalisilik asidin etkisini azaltır.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde günlük doz 3x1-3 Tablet ve çocuklarda3x½-1 Tablettir. Akut romatizma tedavisinde günde 12-16 tablete kadar uygulanabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...