Nogesic

Nogesic

Nogesic nedir ne için kullanılır, Nogesic nasıl kullanılır, Nogesic ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Metamizol sodyum

Ambalaj:

 1 g/2 mLx10 ampul

: : 2.5 g/5 mLx5 ampul.

Endikasyon:

 Şiddetli Akut ve kronik ağrılar (örn. romatizmal hastalıklardaki ağrılar,baş ve diş ağrıları, tümör ağrıları, yaralanmalar, postoperatif ağrılar); mide bağırsak kanalına, safra yollarına, böbrek ve alt idrar yollarına ait spastik kökenli, şiddetli akut ve kronik ağrılar;başka önlemlerle, örneğin soğuk nemli kompres ile düşürülemeyen yüksek ateş.

Kontrendikasyon:

 Pirazolon Alerjisi veya intoleransı (örn. metamizol, izopropil aminofenazon,propifenazon, fenazon veya fenilbutazon içeren ilaçlara aşırı duyarlılık)olan hastalarda, hepatik porfiri, doğuştan glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliği, kan diskrazileri gibi bazı metabolizma hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Bronş astması ve özellikle saman nezlesi şeklinde belirtilerin eşlik ettiği kronik solunum yolu enfeksiyonu olan hastalar veya çeşitli ağrı ve romatizma ilaçlarına karşı aşırı duyarlılığı(analjezik astması, analjezik intoleransı) olan kişiler dipiron kullandıkları zaman astma veya şoka maruz kalabilirler. Aynı durum,az miktarda alkol aldıkları zaman aksıran, gözleri yaşaran, yüzde şiddetli kızarmadan yakınan veya besin maddelerine, kürklere,saç boyalarına, konservasyon maddelerine karşı deri reaksiyonları,kaşıntı, ürtiker gibi aşırı duyarlılık gösteren hastalar için de geçerlidir.Gebelerde Özellikle ilk 3 ay ve son 6 hafta içinde kesin bir endikasyon varsa kullanılmalıdır. Tıbbi zorunluluk olmadıkça 3 aylıktan küçük veya 5 kg’den düşük ağırlıktaki bebeklere uygulanmamalıdır. Müstahzarların Parenteral formlarının uygulanması sırasında anafilaktik şok gö-rülebilir.

Yan Etkileri:

 Şok ve agranülositoz,lökopeni, trombositopeni gibi kan tablosu bozuklukları, agranülositoz,yüksek ateş, titreme, boğaz ağrısı, yutma güçlüğü, ağız burun boğaz genitalve anal bölgelerde enflamatuar lezyonlar gibi belirtilerle ortaya çıkabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Siklosporinile kullanıldığında siklosporin düzeylerini düşürebilir. Dipiron Ve alkol birbirlerinin etkilerini artırırlar.

Doz Önerisi:

 Nogesic Ampul: Yetişkinler ve 15 yaşından büyük gençler için; IV ve İM yoldan uygulanacak bir kerelik doz 2-5 mL’dir. Bir kerelik dozlar, günlük maksimum doz 10 mL‘ye (5 g’ye) kadar artırılabilir. Çocuklar ve küçük çocuklar için; yaklaşık 30 kg ağırlığındaki bir çocuk için 0.4-1 mL’dir. Vücut ağırlığı daha düşük ya da daha fazla olan çocuklar için doz uygun şekilde azaltılır veya artırılır. Bebekler (5-8 kg) için; sadece İM yoldan uygulanacak bir kerelik doz 0.1-0.2 mL’dir. Bir kerelik dozlar, günlük doz olan 0.4 g’ye kadar artırılabilir. 3 aylık tantan (5 kg) küçük bebeklerde kullanılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...