Noctissin

Noctissin

Noctissin nedir ne için kullanılır, Noctissin nasıl kullanılır, Noctissin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Nasal Sprey

Desmopressin asetat 0.1 mg/doz (10 µg)/mL

Ambalaj:

 50 dozluk (5 mL) şişe.

Endikasyon:

 Santral Diabetes insipidus ve idrar yoğunlaştırma kapasite testinde endikedir. 5 ve yukarı yaşlarındaki, normal idrar yoğunlaştırma yeteneğine sahip primer enüretik hastaların kısa dönem tedavilerinde endikedir.

Kontrendikasyon: İtiyadi Ve psikojenik polidipside; diüretik ajanlarla tedavi gerektiren kalp yetmezliği veya diğer olgularda; stabil olmayan anjina pektoris, dekompanse kalp yetmezliği ve von Willebrand hastalığı tip IIB’de kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Çok genç ve yaşlı hastalarda, sıvı ve/veya elektrolit dengesizliği bulunan durumlarda,artmış kafa içi basıncı altında olan hastalarda aşırı sıvı yüklenmesi önlemek için özel önlemler alınmalıdır. Enürezis için kullanıldığında uygulamadan önceki 1 saat ve sonraki 8 saat içinde sıvı alımı sınırlandırılmalıdır.Tanı amaçlı kullanıldığında sıvı alımı, ilacın uygulanmasından 1 saat önce başlayarak 8 saat sonrasına kadar 0.5 L’yi aşmamalıdır. 1 yaşın altındaki hastalarda test sadece hastanede uygun koşullarda yapılmalıdır. Gebelik sırasında,diabetes insipidus nedeniyle desmopressin alan annelerden doğan 3 çocuk malformasyon bildirilmiştir. Ancak, 120’nin üzerinde olguyu kapsayan bazı yayımlanmış raporlarda, gebelikte desmopressin ile tedavi edilmiş annelerden normal çocuklardoğduğu belirtilmiştir. Yüksek doz desmopressin alan annelerin sütünden çocuğa geçebilecek desmopressin miktarının, diürezi ve hemostazı etkileyecek miktarın çok altında olduğu saptanmıştır.

Yan Etkileri:

 Baş Ağrısı, yüksek dozda yorgunluk hali, refleks taşikardi ile birlikte kan basıncında geçici düşüş, mide ağrısı, bulantı, baş dönmesi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antidiüretik Hormon salgıladığı bilinen ilaçların, örneğin antidepresanlar, klorpromazin ve karbamazepin ek bir antidiüretik etkiye neden olurlar ve su retansiyonu riski artabilir. İndometazin, desmopressine alınan yanıtı artırabilir, ancak süreyi etkilemez.

Doz Önerisi:

 Primer Nokturnal enürezis: Klinik olarak etkili intranazal doz hastadan hastaya değişir ve 10 µg ile 40 µg arasındadır. Uygun başlangıç dozu, yatmadan önce verilen 20 µg’dir.Santral Diabetes İnsipidus: Klinik çalışmalar, ortalama günlük dozun yetişkinlerde 20-40 µg, çocuklarda 10-20 µg arasında olduğunu göstermektedir. Bu miktarlar günde tek doz uygulanabildiği gibi 2 veya 3 doza bölünerek verilebilir.İdrar Yoğunlaştırma Kapasite Testi: Yetişkinler için normal doz 40 µg’dir. 1 yaşından büyük çocuklarda doz 10-20 µg, 1 yaşından küçük çocuklarda ise 10 µg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...