Nyolol

Nyolol

Nyolol nedir ne için kullanılır, Nyolol nasıl kullanılır, Nyolol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oftalmik Jel

Ambalaj:

 %0.1x5 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 İntraoküler Basıncı düşürmede etkilidir. Oküler hipertansiyon, kronik geniş açılı glokom (afakik hastalar dahil) ve sekonder glokomun belirli durumlarında yükselmiş göz içi basıncını düşürerek etki gösterir.

Kontrendikasyon:

 Timolol Karşı aşırı duyarlılık, bronşiyal astma, ağır kronik obstrüktif pulmoner rahatsızlıklar, sinüzal bradikardi ile ikinci ve üçüncü derece AV blok, belirgin kalp yetmezliği, kardiyak şok durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Oftalmik timolol kullanımı sonucu blokerlere bağlı sistemik yan etkiler görülebilir. Hasta başka oftalmik bloker kullanıyorsa, timolol diğer ilaçla yapılan son uygulamayı izleyen günde uygulanmaya başlanır. Hastabblokerolmayan oftalmik bir antiglokom müstahzarı kullanıyorsa, ilk günbu ilaç standart olarak kullanılmaya devam edilirken, timolol standart dozda tedaviye eklenir. Ertesi gün diğer ilaç tümüyle kesilir timolol devam edilir. Gebeler ve emziren annelerde güvenli kullanımı henüz kanıt olmadığından, yarar/zarar ilişkisi çok iyi değerlendirilmelidir.Emziren annelerde kullanım sırasında emzirmeye son verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Ender olarakoküler irritasyon belirtileri, konjunktivit, blefarit, bazı görmedeğişiklikleri, refraktiviteye ilişkin değişiklikler gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Bazı durumlarda epinefrinle birlikte kullanıldığında midriyazis oluşabilir. Kalsiyum Antagonistleri, sistemik blokerler ve katekolamin inhibitörlerinin etkilerini potansiyelize edebilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde, hasta olan göze günde 1 kez 1 damla damlatılır.Eğer başka göz damlaları da kullanılıyorsa iki uygulama arasında en az 5 dakika ara olmalı ve diğer göz damlaları Nyolol %0.1 Steril Oftalmik Jel’den önce damlatılmalıdır. Etkinin Stabil olması için göz içi basıncının tedaviye başladıktan 3-4 hafta sonra kontrol edilmesi önerilir. Timolole yanıt değişebileceği için göz içi basıncıdüzenli olarak kontrol edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...