Octinum

Octinum

Octinum nedir ne için kullanılır, Octinum nasıl kullanılır, Octinum ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Damla

İzomethepten HCl

Ambalaj:

 100mg/mLx20 g.

Endikasyon:

 Astım, boğmaca ve hıçkırıkta olduğu gibi; solunum sistemi spazmlarında; gastritve duodenum ülserlerindeki spazmlarda; pilor spazmlarında ve infantil kusmalarda; Tabes dorsalis teki gastrik krizlerde; spastik kabızlıkta;ameliyat sonrası gaz ve kusmalarda; göbek koliklerinde; mide ve duodenumun radyolojik tetkiklerin de, organik ve fonksiyonel değişiklikler ayırıcı tanısında; safra yolları, böbrek ve üreter koliklerinde,idrar kesesi tenezm lerinde; dismenorede; doğumu hızlandırmak ve doğum ağrılarını azaltmak amacıyla serviks spazmlarında; loşi retansiyonunda;mide sondasıyla beslenme özofagus spazmında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Mutlak Kontrendikasyonu yoktur.Sempatomimetik özellikleri nedeniyle, yüksek tansiyonlu kişilerde kullanılması özenle tartılmalıdır.

Uyarılar:

 Hipertansiyonlu Veya organik kalp bozukluğu olan hastalar, ilaca tahammülün iyi olduğusaptandıktan sonra da, önerilen dozun sadece yarısını almalıdırlar.Gebeliğin ilk üç ayında ilacın uygulanması özenle tartılmalıdır.

Yan Etkileri:

 İzomethepten Tahammül genel olarak oldukça iyidir. Bulantı, sıcaklık hissi, terleme,çarpıntı ve baş ağrısı gibi yan etkiler görülebilir. Genellikle Bu belirtiler dozun azaltılması ile kaybolur.

İlaç Etkileşimleri:

 İlaç veya herhangi bir maddeyle etkileşmesi bildirilmemiş olmasına rağmen MAO inhibitörleri ile birlikte uygulanması önerilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde 3x15-20 damla bir miktar su ile alınır. Gerektiğinde bu doz iki katına çıkarılabilir. Çocuklarda Ortalama doz, bir aylıktan küçük bebeklerde 3-4 kez 2 damla; 1 ay 1 yaş arası çocuklarda 3-4 kez 3-5 damla; 1-6 yaş arası çocuklarda 3-4 kez 6.11 damla ve 7-14 yaş arası çocuklarda 3-4 kez 12-20 damladır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...