Octostim

Octostim

Octostim nedir ne için kullanılır, Octostim nasıl kullanılır, Octostim ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Desmopressin asetat

Ambalaj:

 15mg/1 mLx1 ampul.

Endikasyon:

 Tedaviye Ya da teşhise yönelik ameliyatlardan önce, uzamış kanama süresinin kısaltılması ve normale döndürülmesi ya da konjenital ya da ilaca bağlı trombosit disfonksiyonu, üremi, karaciğer sirozu bulunan hastaların ve etiyolojisi bilinmeyen uzamış kanama süreli hastaların kanamaların kontrol altına almada endikedir.

Kontrendikasyon:

 Psikojenik Polidipsi, stabil olmayan anjina pektoris, dekompanse kalp yetmezliği ve von Willebrand hastalığı tip IIB hastalarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Aşırı sıvı yüklenmesini ve hiponatremiyiönlemek için önlemler alınmalıdır. Antidepresanlar, klorpromazin ve karbamazepin gibi antidiüretik hormon salıveren maddeler, trisiklik aditif antidiüretik etki yaparlar ve su tutulması riskini artırırlar.Gebeliktegüvenirliği kesinlik kazanmamıştır. Emziren anneler üzerinde kontrollü çalışma yoktur.

Yan Etkileri:

 Tedavi gören hastaların çok azında yorgunluk, baş ağrısı, bulantı, mide ağrısı olabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 İndometazin Desmopressine yanıtı artırabilir.

Doz Önerisi:

 İnvaziv bir ameliyattan önce kanamanın kontrolü ve profilaksisinde SC yoldan 0.3mg/kg dozda uygulanır ya da serum fizyolojik seyreltilerek (50-100 mL), 15-30 dakika içinde IV infüzyon şeklinde verilir. Eğer olumlu sonuç alınırsa,Octostim Başlangıç dozu 6-12 saat arayla-2 kez tekrarlanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...