Ocubrax

Ocubrax

Ocubrax nedir ne için kullanılır, Ocubrax nasıl kullanılır, Ocubrax ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Diklofenak sodyum 1 mg, tobramisin 3 mg/mL

Ambalaj:

 5 mL’lik polietilen şişe.

Endikasyon:

 Bir Nonsteroid antiinflamatuvar ajanın endike olduğu ve konkomitan bakteriyel oküler enfeksiyonun varlığı veya riskinin yüksek olduğu katarakt cerrahisindegözün ön kamarasındaki enflamasyonun önlenmesinde ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimindeki Maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.Aktif korneal ülser ile viral keratokonjonktivit rahatsızlığı olan ve asetilsalisilik asit ya da başka prostaglandin inhibitörlerin kullanımınınastım krizi ya da ürtiker veya akut rinite yol açtığı hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Diğer aminoglikozit antibiyotikler, asetil asetik asit, fenilasetik asit türevleri ve diğer nonsteroidal antienflamatuar ajanlar ile çapraz duyarlılık olasılığı dikkate alınmalıdır. Gebeler, emziren annelerde ve çocuklar için özel bir uyarıya gerek görülmemiştir. Bu dönemlerdeki olası kullanımı, doktor tarafından değerlendirilmesi ve belirlenmelidir. Otomobil ve makine kullanımına etkileri gözlenmemiştir.

Yan Etkileri:

 Genellikle iyi tolere edilmesine karşın, zaman zaman tahriş, yanma, göz yaşarması, yabancı cisimlere karşı duyarlılık, vb. ortaya çıkabilir. Bunların hepsi hafif etkili ve geçicidir, tedavinin kesilmesindensonra kaybolur.

Doz Önerisi:

 Genellikle etkilenen göze(lere) günde 4 kez iki damla damlatılır. Cerrahiden sonra tedaviye 21 gün kadar devam edilebilir. Günlük Uygulama sayısı ve tedavinin süresi doktorun değerlendirmesine uygun olarak değiştirilebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...