Ogastro

Ogastro

Ogastro nedir ne için kullanılır, Ogastro nasıl kullanılır, Ogastro ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mikropellet

Lansoprazol

Ambalaj:

 30mgx14 kapsül.

Endikasyon:

 Duodenal Ülser, gastrik ülser, reflü özofajitin kısa süreli tedavisinde,ZollingerEllison sendromu dahil patolojik hipersekresyonun uzunsüreli tedavisinde ve Helicobacter pylori enfeksiyonu ile seyreden duodenal ülser tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Lansoprazole Karşı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Etki ve emniyeti belirtilmediğinden gebelerde, emzirenlerde ve 18 yaşın altında kullanılmamalıdır.Hepatik yetmezliği olanlarda doz 30 mg’yi aşmamalıdır.

Yan Etkileri:

 En çok rastlanan advers etkiler diyare, baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı ve konstipasyon dur. Abdominal ağrı, baş ağrısı, flu sendromu, ağrı,sırt ağrısı, gö-ğüs ağrısı ve enfeksiyon, diyare, gastrointestinal anomali (polip), kusma, diş bozukluğu, bulantı, gastroenteritis, rektal bozukluk, artralji görülmüştür. Anafilaksi dahil kızarıklık, prüritte aşırı duyarlılık reaksiyonları rapor edilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Teofilinle Birlikte kullanımı teofilin dozunda ayarlama gerektirebilir. Sukralfat En az yarım saat önce kullanılmalıdır. Ketokonazol, ampisilin esterleri,demir tuzları, digoksin gibi ilaçların emilimini etkileyebilir.

Doz Önerisi:

 Duodenal ülser gastrik ülser tedavisinde yetişkinler için önerilen oral doz 4 hafta süreyle günde 1 kez aç karnına 30 mg’dir. Gastrik ülser tedavisinde gerekirse 2-4 hafta daha devam edilebilir. Reflü özofajit (eroziv)tedavisinde yetişkinler için önerilen oral doz 4-8 hafta süreyle,günde 1 kez sabahları aç karnına 30 mg’dir. 8 haftalık tedaviye yanıt vermeyen reflü özofajitli hastalarda 8 haftalık ek bir tedavi daha uygulanabilir.Hipersekresyon durumları (Zollinger Ellison Sendromunda ZES)önerilen başlangıç oral dozu 3-7 gün süreyle sabahları aç karnına 60 mg’dir. Günlük 120 mg veya daha fazla (180 mg’ye kadar)lansoprazol gerektiren hastalarda, doz eşit olarak günde 2 kez uygulanmalıdır.Duodenal Ülserle ilgili H. pylori eradikasyonu üçlü tedavi rejimi: Aç karnına(yemekten yarım saat önce) 12 saatte bir 30 mg, aç veya tok karnına 12 saatte bir 500 mg klaritromisin ve aç veya tok karnına 12 saatte bir 1 g amoksisilin ile birlikte 10 gün uygulanır. Ülserin iyileşmesi tamamlamak için daha fazla asit supresyonu gerekebilir. İkili tedavi rejimi: Aç karnına (yemekten yarım saat önce) 12 saatte bir 30 mg,aç veya tok karnına 12 saatte bir 500 mg klaritromisin ile birlikte 14 gün uygulanır. Ülserin iyileşmesini tamamlamak için daha fazla asit supresyonu gerekebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...