Oftalmotrim

Oftalmotrim

Oftalmotrim nedir ne için kullanılır, Oftalmotrim nasıl kullanılır, Oftalmotrim ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Polimiksin B sülfat 10.000 IU, trimetoprim 1 mg/ml

Ambalaj:

 5 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Duyarlımikroorganizmaların neden olduğu göz ve adnekslerinin, konjunktivit,keratit, kornea ülserleri, konjonktivitle bağlantılı ülseratif blefarit ve kronik dakriyosistit dahil bakteriyel enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. Gözden yabancı cisim çıkarılması dahil çeşitli cerrahi girişimlerden sonra oluşabilecek oküler enfeksiyonlarda korunmada hem preoperatif hem postoperatif olarak uygulanabilir.

Kontrendikasyon:

 Bileşenlerden herhangi birine ve antibiyotiklerin polipeptid grubu gibi çapraz duyarlılık oluşturan maddelere karşı aşırı duyarlılık gösteren hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Bu kombinasyona karşı aşırı duyarlılık reaksiyonlarının nadir görülmesi beklenir, ancak tedavi sırasında bir aşırı duyarlılık reaksiyonunda şüphelenilmesi halinde uygulama durdurulmalıdır.Bu kombinasyonun aktif bileşikleri gebelikte herhangi bir ters etki belirtisi olmadan yıllardır kullanılmıştır. Anne sütüne geçip geçmediği hakkında bilgi yoktur.

Yan Etkileri:

 Kişisel Duyarlılığa bağlı olarak nadiren geçici hafif yanma veya batma hissi ve daha az olarak gözde kızarıklık gö-rülebilir.

Doz Önerisi:

 Etkilenmiş göze normal olarak günde 4 kez 1 damla damlatılır. Günlük uygulama sayısı ve tedavi süresi hekimin vereceği karara göre ayarlanır. Gözün, görünüşte normale döndükten 48 saat sonrasına kadar tedavisine devam edilmesi gerekir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...