OneAlpha

OneAlpha

OneAlpha nedir ne için kullanılır, OneAlpha nasıl kullanılır, OneAlpha ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IV

Alfakalsidol

Ambalaj:

 1 mcg/0.5mL x 10 Ampul

: : 2 mcg/1mLx10 ampul.

Endikasyon:

 Azalmış Renal fonksiyon ve D vitamini rezistansı ile birlikte olan diğer rahatsızlıklar gibi yetersiz 1a hidroksilasyon ileri gelen tüm kalsiyum metabolizması bozuklukları ve osteoporoz endikedir.

Kontrendikasyon:

 D vitamini toksisitesi olan veya D vitamini ve analogları dan herhangi birine karşı bilinen duyarlılığı olan hastalara verilmemelidir.

Uyarılar:

 Alfakalsidol kalsiyum ve fosfatın intestinal emilimini yükseltir ve bu nedenle özellikle renal yetersizliği olan hastalarda serum kalsiyum ve fosfatının kontrolü gereklidir.Kalsiyumdan belirgin olarak fakir diyetle beslenen hastalarda alfakalsidol yanıt zayıflayabilir. Gebelik sırasında ilaçla tedavi gerekirse eğer başka bir alternatif yoksa alfakalsidol kullanılabilir. Laktasyon Süresince kesin gerekli görülmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 İştah kaybı, karın ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi, kabızlık, hiperkalsemi görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Barbitürat Ve antikonvülzan kullanan hastalar istenen etkinin sağlanması için daha yüksek alfakalsidol dozlarına gereksinim gösterebilirler.Mineral yağ (uzun süreli) kolestiramin, kolestipol, sukralfat ve yüksek miktarda alüminyum içeren antiasitler, alfakalsidol emilimini azaltabilir. Kronik renal diyalize tabi olan hastalara magnezyum içeren antasit veya laksatifler alfakalsidol ile birlikte verilmesi hipermagnezemi gelişmesine neden olabilir. Alfakalsidolünkalsiyum içeren müstahzarlar veya tiyazit diüretiklerle birliktekullanımı hiperkalsemi riskini yükseltir. Alfakalsidol D vitamininin potent bir türevi olması nedeniyle alfakalsidol tedavisi süresince D vitamini ve analogları kullanılmamalıdır. Alfakalsidol birlikte digitalis alan hastalar, hiperkalseminin kardiyak aritmileri presibit etmesi nedeniyle iyi bir şekilde gözlenmelidir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde ve 20 kg’dan ağır olan çocuklarda başlangıç için 1 mcg ve daha sonra 0.25-1 mcg/kg’dir. Bazı ilerleyen kemik hastalıklarında günde 4-6 mcg uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...