Opak

Opak

Opak nedir ne için kullanılır, Opak nasıl kullanılır, Opak ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Jel

Merkez Lab.

İzopropil alkol %50

Ambalaj:

 1000 mL polietilen şişe ve 3 mL‘lik tek dozluk ambalaj.

Endikasyon:

 İzopropil Alkol bakterisid, virüsid, fungusid ve protozoid etkilidir.Suya gerek kalmadan el antisepsisinde kullanılır.

Endikasyon:

 Polimenore,menoraji ve metroraji, belli primer ve sekonder amenore olguları ve oligomenore, premenstrüel sendrom, endometriozis, belli endometrium karsinomu olguları, selim meme hastalıkları, menstrüasyon ve ovulasyonun supresyonu, ovulasyon sancısı ve dismenore ve menstrüasyonun geciktirilmesi de endikedir.Endometrial Hiperplaziyi önlemek için peri ve postmenopozal östrojen tedavisine ek olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Gebelik Veya gebelik şüphesi, kolestatik sarılık ve sarılık gibi ağır karaciğer hastalıkları, hepatik hücre tümörleri, Rotor sendromu ve Dubin Johnson sendromu, nedeni teşhis edilmemiş vajinal kanama,seks steroidleri tarafından etkilenen nadir görülen durumlar veya özgeçmişte bunların varlığı, örneğin herpes gestationes, gebelik sarılığı, otoskleroz, ciddi kaşıntı veya porfiria (bu durumlar ilkkez oluşabilir, gebelik sırasında veya seks steroidleri kullanımına bağlı olarak ağır olabilir) durumunda kontrendikedir.Gebelik sırasında kontrendikedir.Emziren kadınlarda kullanıldığında, ilacın belirgin zarar oluşturması hakkında yeterli bilgi yoktur.

Uyarılar:

 Kloazmaya eğilimli kadınlar bu ilacı kullanırken doğal veya yapay güneş ışığına maruz kalmalarına durumu başlatabilir veya şiddetlendirebilir.Linestrenol tedavisi sırasındaLDlkolesterolde artma, HDL kolesterolde ise azalma görülebilir.

Yan Etkileri:

 Tedavi sırasında ilk 2 ay içinde ara kanama ve lekelenme sıklıkla görülür, zaman içinde bu oran düşer. Siklik tedavi süreçlerinde ara kanama ve lekelenme seyrek olarak görülür. Libidoda değişiklik, bulantı ve diğer gastrointestinal bozukluklar, kilo artışı gibi yan etkiler ne sıklıkla görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Aktif kömür,barbitüratlar, hidantoin türevleri ve rifampisin linestrenol etkisini azaltabilir. Linestrenol bazıbadrenerjik blokerlerin ve siklosporininetkisini artırırken insülinin etkisini azaltabilir.

Doz Önerisi:

 Oligo, hipo ve dismenorede siklusun 16.-25. günleri arasında her gün 1 Tablet; polimenore siklusun 5.-25. günleri arasında her gün 1 Tablet (2-3 siklus boyunca); menoraji ve metrorajide 10gün boyunca her gün 2 Tablet ve daha sonra duruma göre 3 siklus boyunca her siklusun 16.-25. günleri veya 10 gün sonra 3 ay boyunca her gün 1 Tablet; ovulasyon supresyonu ve kanamasında siklusun 5.-25. günlerindeher gün 1 Tablet; menstrüasyon supresyonu ve geciktirilmesinde siklusun5. gününden itibaren günde 1 Tablet; fibrokistik mastopatide siklusun5.-25. günlerinde her gün 1 Tablet (3-4 ay); endometrioziste günde 1 Tablet (6 ay); endometrium karsinomunda günde 6-10 Tablet ve amenoredesiklusun 16.-25. günlerinde her gün 1 Tablet kullanılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...