Ormil

Ormil

Ormil nedir ne için kullanılır, Ormil nasıl kullanılır, Ormil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Verapamil HCL

Ambalaj:

 40 mg x 30 Tablet

: : 80 mgx50 tablet.

Endikasyon:

 Kronik koroner yetmezliği ve koroner spazmlar: Eforanjinası (kronik stabil angina), variant angina (vazospastik Prinzmetal anjina) ve stabil olmayan anjina (enfarktüs öncesianjinası) gibi anjina pektorisin tüm şekilleri.İnfarktüs sonrası tedavi (yakıngö-zetim altında). Supraventriküler taşikardinin geçirilmesi rekürren supraventriküler taşikardi olgularında profilaksi.Atriyum fibrilasyonu (Wolff Parkinson White sendromu dışında), hızlı iletimle birlikte atrium flatteri ve ekstrasistoli gibi aritmiler.

Kontrendikasyon:

 Kardiyojenik Şokla birlikte seyreden hipotansiyonda, 2. ve 3. derece AV blokta,hasta sinüs sendromu ve dekompanse kalp yetmezliklerinde ve verapamil karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Karaciğer yetmezliği olanlardadüşük dozlarla başlanmalıdır. Akut koroner yetmezlikte IV uygulama kesin bir endikasyon dan sonra ve sıkı bir kontrol altında yalnızca hekim tarafından yapılmalıdır. Gebeliğin ilk üç ayında ve emzirme sırasında verapamil uygulaması özenle tartılmalıdır.

Yan Etkileri:

 I. ve II.dereceden AV blok; çok nadiren asistoli ile beraber veya tek başına total blok; sinüs bradikardisi; hipotoni; yetmezlik semptomları ağırlaşması görülebilir. En sık görülen yan etki kabızlık tr. Tedavinin Başlangıcında sinirlilik ve yorgunluk hissi gelişebilir. Nadiren Yüzde kızarıklık, baş ağrısı, baş dönmesi, ayak bileğinde ödem gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Dantrolen Birlikte kullanılmamalıdır.blokerlerle birlikte hipotansiyon, bradikardi kalp bloğu, histoloji ve konjestif kalp yetmezliği oluşabilir.Diğer antihipertansiflerin etkisini artırabilir.blokerlerle birlikte kullanıldığı zaman ciddi hipotansiyon gelişebilir. Diğer Antiaritmiklerle birlikte, dikkatle ve doktor gözetimi altında kullanılmalıdır. Digoksin verilen hastaların tedavisine verapamil eklenmesi, serum digoksin düzeyinin yükselmesine, bradikardi ve AV blok riskinin artmasına yol açabilir.

Doz Önerisi:

 Toplam günlük dozun 480 mg’yi geçmemesi ve dozu hastaya göre düzenlenmesi uygundur. Anjinada: Klinik gözlemler genellikle günde 3 kez 60-120 gİrl’in etkili olduğunu göstermektedir. Aritmilerde: Digital alan hastalarda, kronik supraventriküler aritmilerde günlük 240x320 mg'lık dozları 3-4 doza bölünerek uygulanabilir. İstenilen Etki genellikle ilk 48 saat içinde ortaya çıkmaktadır. Esansiyel Hipertansiyonda: Genellikle günlük toplam 240 mg’yi 2-3 doza bölünmüş olarak başlanabilir. Günlük dozun 360 mg’yi geçmesine sıklıkla gerek duyulmaz. ÇocuklardaOrmil40 mg Tabletlerden yararlanılması uygundur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...