Orthovisc

Orthovisc

Orthovisc nedir ne için kullanılır, Orthovisc nasıl kullanılır, Orthovisc ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektabl

Sodyum hyaluronat

Ambalaj:

 30 mg/2 mL x 1 önceden doldurulmuş kullan at tipi enjektör.

Endikasyon:

 Sodyum hyaluronat bir doku lubrikanı olarak görev yapar ve komşu dokular arasındaki etkileşimin hafifletilmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca, dokular arasında ayrılmayı sağlayan viskoelastik bir destek olarak da etki gösterir. Bu özelliğiyle, temporomandibular eklem rahatsızlıkları ve diz osteoartritinin semptomatik tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Tavuk ve tavuktan elde edilen ürünlere alerjisi olanlar, belki sodyum hyaluronat preparatlarına reaksiyon gösterebilirler. Enjeksiyonun yapıldığı bölgede önceden var olan cilt enfeksiyonları veya bilinen sistemle ilgili kanama bozuklukları kontrendikasyon nedeni olabilir.

Uyarılar:

 Preparat sadece intraartiküler enjeksiyon yoluyla uygulanır. Bu tip uygulamada sodyum hyaluronat solüsyonu, kabul edilmiş enjeksiyon tekniğini iyi bilen personel tarafından yapılmalıdır. Fazla miktarda sodyum hyaluronat kullanılmamalı ve hasta çok yakından kontrol edilmelidir. Enjeksiyon uygulaması sırasında ağrı artarsa, enjeksiyon durdurulmalı ve iğne dışarı çekilmelidir. Eklem boşluğu aşırı derecede doldurulmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Yeterli miktarda Orthovisc, steril uygun numara hipodermik bir iğneyle, seçilmiş olan eklem boşluğuna ağır ağır enjekte edilir.Plastik dipli iğne kullanılması önerilir. Enjekte edilecek hacim,rahatsızlığın bulunduğu yüklemin türüne göre, 2 mL’yi aşmayan bir ölçü içinde, eklem boşluğunun büyüklüğüne gö-re değişmektedir.Başka bir doz gerekli gö-rülmemişse, temporomandibular eklem rahatsızlıklarında 1 mL/hafta, diz osteoartritinde ise 2 mL/haftalik doz, birer hafta arayla, üç hafta süreyle kullanılmalıdır. 4-6 ay sonra aynı doz tekrarlanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...