Oroheks

Oroheks

Oroheks nedir ne için kullanılır, Oroheks nasıl kullanılır, Oroheks ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Gargara

Klorheksidin glukonat‰2

Ambalaj:

 200 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Dental plakların oluşmasını önlemede profilaktik olarak;diş hekimliği işlemlerinde ve ayrıca her türlü operasyon öncesi ağız antiseptik ortam yaratmak amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Klorheksidine karşı duyarlı gösterenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalı; 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır.Yalnızca ağız içinde kullanılır, gözler ve kulaklar ile temas ettirilmesi neden kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Klorheksidin ağız içinde, dil ve diş üzerinde renk değişikliklerine neden olabilir. Ender de olsa, bazı hastalarda klorheksidin ile tedavi sırasında tat almada değişiklikler oluşabilir.

Doz Önerisi: 

Oroheks Gargara: Günde 2 kez, dişler iyice fırçalandıktan sonra, 10-15 mL(bir ölçek bir yemek kaşığı) kadar ağza alınarak yaklaşık 1 dakika süresince çalkalanır. Kullandıktan sonra 30 dakika boyunca, ağız su ile çalkalanmamalı veayrıca bir şey yenip içilmemelidir. Protezlerin temizliği için, protezler günde 2 kez 1-2 dakika süre ile gargara içinde bırakılır.10 günden daha uzun bir süre kullanılmamalıdır.

Oroheks Oral Sprey: Sabah ve akşam bir kerede 5-6 kez püskürtmek suretiyle kullanılır.Kullanıldıktan sonra 30 dakika boyunca bir şey yiyip içilmemesi önerilir.Kullanımdan sonra ağız suyla çalkalanmalı

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...