Oroferon

Oroferon

Oroferon nedir ne için kullanılır, Oroferon nasıl kullanılır, Oroferon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oroferon Depo Draje

  • Demir II sülfat 270 mg (=80 mg elementer demir)
  • Mukoproteoz 80 mg

Oroferon Ambalaj:

 30 draje.

Oroferon Endikasyon:

Hipokrom anemi,gebelik, gelişme, laktasyon dönemi, ağır regl kanamaları, kan kaybı olguları, iştahsızlık, baş dönmesi, yorgunluk, palpitasyon, saç dökülmesi,tırnak uçlarının kırılması ve diğer demir yetmezliklerinde endikedir.

Oroferon Kontrendikasyon:

Hemokromatöz ve siderozda kullanılmamalıdır.

Oroferon Uyarılar:

Demir preparatlarının dışkının rengini koyulaştır ocağı hastaya anlatılmalıdır. Gebelikte ve emzirme döneminde hekim kontrolü altında kullanılmalıdır. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez.

Oroferon Yan Etkileri:

Seyrek olarak bulantı, mide rahatsızlığı,kabızlık, diyare gö-rülebilir.

Oroferon İlaç Etkileşimleri:

Demir tuzları oral yoldan verilen tetrasiklinlerin emilimini engellediğinden, bir arada kullanılmamalıdır.

Oroferon Doz Önerisi:

Demir gereksiniminin arttığı durumlarda ve hafif demir eksikliği anemilerinde günde 1 kez, 1 draje aç karnına alınmalıdır.Ciddi demir eksikliği anemilerinde, hemoglobin düzeyinin %8-9g’nin altına düştüğü durumlarda günde 2 kez 1 draje aç karnına alınmalıdır.Organizmanın demir depolarını normale getirmek için tedaviye,hemoglobin düzeyi normale dönene kadar aynı şekilde devam edilir.Daha sonra 1-3 ay süreyle günde 1 draje alınır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...