Orgalutran

Orgalutran

Orgalutran nedir ne için kullanılır, Orgalutran nasıl kullanılır, Orgalutran ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjeksiyonluk Çözelti 

Ganireliks

Ambalaj:

 0.25mg/0.5 mLx5 tek kullanımlık şırınga (önceden doldurulmuş).

Endikasyon:

 Kontrollü Over hiperstimülasyonu (COH) uygulanan kadınlarda prematür LH salgılanmasını önlenmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Etkin Maddeye veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlık, GnRHveya diğer GnRH analoglarına karşı aşırı duyarlılık, gebelik ve laktasyon.

Uyarılar:

 Alerjisi olmakla birlikte o anda semptom sergileyen hastalara güvenli bir şekilde uygulanabilir. Mevcut Semptomları olan hastalara uygulanması araştırılmıştır. Bu nedenden ötürü mevcut ciddi alerji semptomları olan hastalara ganireliks uygulanması tavsiye edilmemektedir. Jeneralize veya kapsamlı lokal alerjik reaksiyon oluşması halinde hastaların, bir sonraki enjeksiyonu yapmadan önce sorumlu hekimle temasageçmeleri önerilmelidir.

Yan Etkileri:

 Uygulama yerinde cilt reaksiyonuna yol açabilmek, fakat bu reaksiyon normal koşullarda uygulamadan 4 saat sonra kaybolmaktadır. Tedavi sırasında nadiren baş ağrısı ve bulantı rapor edilmiştir.

Doz Önerisi:

 FSH ile kontrollü over hiperstimülasyonu adet döneminin 2 veya 3’üncü gününde sağlanabilmektedir.Orgalutran(0.25 mg), tercihen FSH uygulamasının 6. gününden itibaren başlanılarak günde tek doz subkutan yoldan enjekte edilmelidir.Orgalutran FSH ile karıştırılmamalı, fakat her iki preparat yaklaşık olarak aynı saatlerde uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...