Ostram

Ostram

Ostram nedir ne için kullanılır, Ostram nasıl kullanılır, Ostram ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Efervesan Tablet

Kalsiyum karbonat

Ambalaj:

 500 mg x 10 ve 20 tablet

: : 1000mgx10 ve 20 tablet.

Endikasyon:

 Kalsiyum Eksikliğinin önlenmesi ve tedavisinde özellikle emzirme ve gebelik dönemleri ve çocuklarda büyüme ve gelişme dönemlerinde artan kalsiyum gereksiniminin karşılanmasında; değişik kaynaklı osteoporoz larda (postmenopozal, yaşlılık,kortikosteroid kullanımına bağlı gastrektomi veya aşırı hareketsizlik sonucu)sıklıkla tamamlayıcı tedavi ile kombine olarak ve pre ve postmenopozal kemik demineralizasyonu nun önlenmesinde; raşitizm ve osteomalazi tedavisinde; kronik hiperparatiroidizmde; riketsiya, latent veya gizli tetani (akut durumlarda enjektabl kalsiyum kullanılmalıdır).

Kontrendikasyon:

 İlaca Aşırı duyarlılık, hiperkalsemi (örn. Hiperparatiroidizm, aşırı dozda D vitamini alımı, plazmasitoma gibi dekalsifiye tümörler, kemik metastazları), şiddetli hiperkalsemi, ağır renal yetmezlik durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Hiperkalsiüri Li hastalarda, böbrek fonksiyon bozukluğu ya da üriner taş olgusu geçmişi bulunanlarda idrarda kalsiyum atılımının izlenmesi gereklidir. Gerektiğinde doz azaltılmalıya da tedaviye son verilmelidir. Üriner taş oluşumuna eğilimli hastalar bol miktarda sıvı almaları önerilir. Kalsiyum tedavisi süresince,yüksek doz D vitamini alınmasından kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadir olgularda hafif gastrointestinal rahatsızlıklar (şişkinlik, kabızlık ve diyare) oluşabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Kalsiyum;tetrasiklin, siprofloksasin, norfloksasin gibi oral antibiyotiklerin yanı sıra,atenolol (ve potansiyel olarak diğer b blokerler), demir, kinolon grubu antibiyotikler, alendronat, çinko ve sodyum florürlü preparatların emilimini azalttığı için bu preparatlar ile kullanımı arasında en az iki saatlik bir ara olmalıdır. Ayrıca kalsiyum kanal blokerlerinin etkilerini azaltabilir. Kalsiyum Tuzları T4 Emilimini azaltabilir bu nedenle levotiroksin alımı ile kalsiyum alımı arasında en az dört saatlik bir ara olmalıdır.

Doz Önerisi:

 Ostram Efervesan tabletler bir bardak suda eritilerek uygulanırlar. Tedavi amaçlı, replasmana yönelik kalsiyum erişkinlerde,gebelerde, emziren annelerde ve 3 yaşından büyük çocuklarda günde 1000 mg dozunda kullanılır. Bu doz günlük kalsiyum gereksiniminin yaklaşık %70'i dir. 3 yaşından küçük çocuklarda ise önerilen günlük kalsiyum dozu 500 mg’dir. Ağır Kalsiyum eksikliği olgularında günde iki kez 1000 mg dozunda kullanılmalıdır.Gebelerde hekim tavsiyesine göre günde maksimum 2500 mg’ye kadar güvenli kullanılabilmektedir.Ostram Aspartam içerdiğinden, fenilketonürili hastalarda uygulanmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...