Ovestin

Ovestin

Ovestin nedir ne için kullanılır, Ovestin nasıl kullanılır, Ovestin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ovül

Estriol

Ambalaj:

 0.5 mgx15 ovül.

Endikasyon:

 Östrojen Yetersizliğine bağlı özellikle klimakterium ve doğal ya da cerrahi,postmenopoz ile ilgili şikayetler, örneğin vajina atrofisi, vulvada pruritus, vajina mukozasının atrofisine bağlı disparoni, akıntı,uterus ya da vajinanın prolapsusu sonucu oluşan yaralar, vajinalenfeksiyon ve enflamasyonlarda destekleyici tedavi olarak, vajinal operasyonlardan önce ve sonra tedavide ve şüphelenilen Papanicolaou Hormonal aydınlatılmasında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelik,gebelik şüphesi veya emzirme; tromboflebit, tromboembolik bozukluklar ve özgeçmişte bunların varlığı; bilinen ya da şüphe edilen östrojene bağlı tümörler; akut veya karaciğer rahatsızlığı veya özgeçmişte karaciğer fonksiyon testlerinin normal dönmediği durumlar, sarılık veya özgeçmişte gebelik sırasında geçirmiş bulunmak, Rotor sendromu veya Dubin Johnson sendromu; porfiria; serebrovasküler veya kardiyovasküler bozukluklar; hiperlipoproteinemi, özellikle kardiyovasküler rahatsızlıklar için predispozan risk faktörlerinin varlığında; gebelikte veya daha önce steroid kullanımına bağlı şiddetli pruritus, herpes gestationis ya da ağırlaşan otoskleroz; sebebi teşhis edilmemiş vajinal kanamalar.

Uyarılar:

 Memelerde ağrı ya da aşırı servikal mukus salgısı dozun çok yüksek olduğuna işaret edebilir.Östrojenlerin tek başına uzun süreli kullanımı endometrial karsinoma riskini artırabilir. Özgeçmişte Tromboembolik hastalıklar, latent ya da belirgin kalp yetersizliği,böbrek disfonksiyonuna bağlı sıvı retansiyonu, hipertansiyon,epilepsi ve migren (ya da özgeçmişte bu durumun varlığı), ağır karaciğer bozuklukları, endometriozis, fibrokistik mastopati, diabetes mellitus durumlarında hastalar, özellikle yaşlılar devamlı izlenmelidir.

Yan Etkileri:

 Lokal irritasyona ya da tedavininbaşlangıcında kaşıntıya neden olabilir. Tedavinin ilk haftalarında ender olarak memelerde ağrı belirebilir. Baş Ağrısı, hipertansiyon,ayaklarda kramp ve görme bozukluklarına çok seyrek rastlanır. Genellikle Bu etkilerin çoğu tedavinin ilk haftalarından sonra geçer.

İlaç Etkileşimleri:

 Estriol dahil, östrojenler kortikosteroidlerin farmakolojik etkilerini artırabilir.Eğer gerekiyorsa, kortikosteroid dozu azaltılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Ovestin Ovül/Tablet: Östrojen yetersizliğine bağlı rahatsızlıklarda ilk haftalarda 4-8 mg, daha sonra semptomların iyileşmesine bağlı olarak yavaş yavaş azaltılarak günde 1-2 mg’lik sü-rek dozuna kadar inilir. Üriner inkontinansın bazı durumlarda daha yüksek sürek tozuna gerek duyulur.Vajinal operasyonlardan önce ve sonrası tedavide,operasyon öncesi 2 hafta günde 4-8 mg, operasyon sonrası 2 hafta günde 1-2 mg. Ateş basması ve gece terlemesi gibi şikayetlerde ilk haftalarda 4-8 mg, daha sonra doz yavaş yavaş azaltılarak sürek tedavisi için en düşük etkili doza geçilir. Şüpheli atrofik servikal smear tanı amacıyla, bir sonraki smearden önce 7 gün süreyle günde 2-4 mg.Servikal hostiliteye bağlı infertilitede, genelde siklusun6-15. günleri günde 1-2 mg.

Ovestin Vajinal Krem: Östrojen yetersizliğine bağlı rahatsızlıklarda 2-3 hafta boyunca her gün 1 uygulama, bunun ardından sürek tedavisi olarak haftada 2 kez 1 uygulama. Uzun süreli tedaviye gereksinim olduğunda her 2-3 ayda bir tedavi 4 haftalık bir süre için bırakılmalıdır. Vajinal enfeksiyon ve enflamasyonlara destekleyicitedavi olarak hergün 1 uygulama. Vajinal operasyonlardan önce vesonra hergün 1 uygulama. Tedaviye operasyondan 2 hafta önce başlanmalıdır.Operasyon sonrası tedavide birkaç haftalık uygulama yeterlidir.Şüphelenilen Papanicolaunun hormonsal aydınlatılmasında yenidensitolojik muayene yapmadan önce 7 gün boyunca her gün 1 uygulama.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...