Panalgine

Panalgine

Panalgine nedir ne için kullanılır, Panalgine nasıl kullanılır, Panalgine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Parasetamol 300 mg, propifenazon 150 mg, kafein 30 mg

Ambalaj:

 20 tablet.

Endikasyon:

 Baş ağrısı,migren, diş ağrısı ve diş çekiminin ardından ortaya çıkan ağrılar,menstrüel rahatsızlıklar, ameliyat sonrası ve romatizmal ağrılarda ağrı kesici olarak; ağrının ateşle birlikte görüldüğü olgularda ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Pirazolon ve ilgili bileşiklere karşı alerji,fenilbutazon içeren bileşiklere karşı alerji, parasetamol, asetilsalisilik aside karşı bilinen aşırı duyarlılık veya kafeine karşı bilinen alerji,kalıtsal glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliği, akut hepatik porfiria durumlarında kontrendikedir. Karaciğer fonksiyon bozuklukları,böbrek fonksiyon bozuklukları, Gilbert sendromu, hematopoetik disfonksiyon durumlarında doz azaltılmalı ve/veya dozlar arasındaki süre uzatılmalıdır. 12 yaşından küçüklere verilmemelidir.

Uyarılar:

 Baş ağrısının tedavisi amacıyla sürekli ağrı kesici kullanılması, kronik baş ağrılarına neden olabilir.Bu ilaç, içerdiği propifenazon nedeniyle gebelere ve emziren annelere verilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Nadiren alerjik reaksiyonlar(deri döküntüleri, ürtiker) gözlenmiştir. Az sayıda olguda pruritus,eritem, ürtiker, anjiyoödem, dispne veya astım gibi belirtilerle ortaya çıkan aşırı duyarlılık reaksiyonları ile karşılaşılmıştır.

İlaç Etkileşimleri:

 Bazı hipnotikler, antiepileptik ilaçlar ve rifampisin ile aynı anda kullanılması, parasetamolün normal olarak zararlı olmayan dozlarda bile karaciğer üzerindeki toksik etkisini artırabilir.Bu, aynı zamanda alkol için de geçerlidir. Kloramfenikol Birlikte kullanıldığında bu ilacın atılımı uzayabilir ve toksik etki tehlikesi artabilir.Zidovudin ile parasetamol birlikte kullanımında dikkatli olunmalıdır. Kafein, barbitüratlar, antihistaminikler. gibi birçok sedatif maddenin antagonistidir. Kafein, sempatomimetikler,tiroksin vb. gibi maddelerin neden olduğu taşikardiyi artırır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz 2-3x1-2 Tablettir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...