Papaverin HCl

Papaverin HCl

Papaverin HCl nedir ne için kullanılır, Papaverin HCl nasıl kullanılır, Papaverin HCl ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Papaverin HCL

Ambalaj:

 40 mg/2 mL x 10 ve 100 Ampul

: : 50 mg/2 mL x 10 ve 100 Ampul

: : 60 mg/2 mL x 10 ve 100 ampul.

Endikasyon:

 Akut vasküler tıkanmada (emboli ve tromboz), kollateral sirkülasyon daki refleks vazospazmı çözmede, akut vazospastik hastalıklarda (hipertansifensefalopati, preeklampsi, gebelik toksemisi), Raynaud hastalığında,Buerger hastalığında kullanılır. Mide Bağırsak kanalı, safra, idrar yolu ve bronş spazmlarını çözmede kullanılır. Bunların dışında, hekim tarafından seçilmiş olgularda refleks vazospazmı çözmek ve kollateral sirkülasyonu açmak için diğer tedavilere yardımcı terapötik ajan olarak kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Glokomlu hastalarda ve atriyoventriküler blokta İV kullanılmaz. Ağır miyokard yetmezliğinde kullanılmaz (yüksek dozlar tabloyu ağırlaştırır). Papaverine duyarlı kişilerde kullanılmaz.

Uyarılar:

 Papaverinin sistemik dolaşımdaki vazodilatasyon etkisi miyokarda veya beyne giden kanın daha da azalmasına neden olabilir (steel effect).Sarılık,eozinofili ve karaciğer fonksiyon testlerinde değişimlerle karakterize hepatik hipersensitivite reaksiyonları bildirilmiştir. Kesin Gerekmedikçe gebelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Ciltte, özellikle yüzde kızarıklık oluşabilir. Nefes alma hızlanır, aşırı uyku hali, terleme, ağız kuruluğu,kaşıntı, hipotansiyon, baş dönmesi, bulantı, iştahsızlık, kabızlık,baş ağrısı gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Levodopanın etkisini azaltabilir. Nikotinin Terapötik etkisini antagonize eder.

Doz Önerisi:

 Vazospazm tedavisinde yardımcı terapötik ajan olarak IV,IM ve intraarteriyel olarak verilebilir. IV ve IM yolla olağan doz, büyükler için 30-120 mg arasında olup, gerektiğinde doz 3 saat aralıkla tekrarlanabilir.IV enjeksiyonlar en az 1-2 dakikada yavaş olarak yapılmalıdır.Atriyoventriküler blok varsa, IV yol kullanılmamalıdır. İntraarteriyel enjeksiyonlar,bu teknikte uzmanlaşmış hekimler tarafından yapılmalıdır. Bu yolla verilecek olağan doz 40 mg olup, enjeksiyon en az 1-2 dakika sürecek şekilde yavaşça yapılmalıdır. Pediatrik hastalar için olağan doz, IM veya IV yolla verilme üzere 1.5 mg/kg’dir. Bu doz günde en fazla total 4 doz olacak şekilde tekrarlanabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...