Panto

Panto

Panto nedir ne için kullanılır, Panto nasıl kullanılır, Panto ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enterik Kaplı Tablet

Pantoprazol

Ambalaj:

 40mgx14 ve 28 tablet.

Endikasyon:

 Helicobacter pylori nin neden olduğu duodenal ve gastrik ülserde tekrarı azaltmak amacıyla bu mikroorganizmanın eradikasyonu için uygun iki antibiyotikle kombine olarak; peptik ülser (duodenal ülser ve gastrik ülser); orta ve ileri derecede özofageal reflüde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Orta veya ileri derecede hepatik veya renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda,H. pylori eradikasyonu amacıyla kombine tedavide kullanılmamalıdır. Pantoprazol veya kombine edilen ilaçlardan birinekarşı aşırı duyarlılığı bilinenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Sinirsel Dispepsi gibi hafif gastrointestinal şikayetler için endike değildir. Özofagealreflü tanısı endoskopi ile kesinleştirilmelidir. Gebelerde klinik deneyim sınırlıdır. Ancak anneye yararı fetüs veya bebeğe potansiyel riskten fazla ise kullanılmalıdır. Anne sütüne geçmesine ilişkin bilgi bulunmamaktadır.

Yan Etkileri:

 Ara Sıra baş ağrısı veya diyareye neden olabilir. Nadiren bulantı, karnın üst kısmında ağrı,gaz, deri döküntüsü, kaşıntı ve baş dönmesi bildirilmiştir. Bireysel olgu olarak ödem, ateş, depresyon başlangıcı ve bulanık görme rapor edilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Pantoprazol,ketokonazol gibi biyoyararlanımı pH ya bağlı ilaçların emilimini azaltabilir.Pantoprazol, karaciğerde sitokrom P450 enzim sistemiyle metabolize olduğundan, aynı enzim sistemiyle metabolize olan diğer ilaçlarla ve bileşiklerle pantoprazol arasında etkileşme göz ardı edilemez.

Doz Önerisi:

 Önerilen günlük doz 40 mg (1 tablet)'dir. Tabletler Bölünmemeli ve çiğnenmemelidir.Panto Enterik Kaplı Tabletin sabah kahvaltısından önce veya kahvaltı sırasında alınması önerilir.Duodenal ülser: Günde 1 kez tek doz alınır. Duodenal Ülser genellikle 2 hafta içinde iyileşir. Gerekirse iki haftalık bir tedavi daha uygulanabilir.Gastrik ülser ve gastroözofajeal reflü ile ilişkili eroziv özofajit: Günde 1 kez tek doz verilir. Gastrik ülser ve gastroözofajeal reflü hastalığının tedavisi için genellikle 4 haftalık bir süre gerekir. Tedaviye cevap vermeyen olgularda tedaviye 4 hafta daha devam edilir.Helicobacter pylori eradikasyonu: Helicobacter pylori eradikasyonunda günde 1 veya 2 kez amoksisilin, klaritromisin ve metronidazol gibi antimikrobiyallerle kombine olarakkullanılır.Hepatik sirozlu hastalarda: Hepatik sirozlu hastalarda pantoprazolün metabolizması etkileneceği için, gün aşırı 1 tablet alınmalıdır.Bu hastalarda karaciğer enzimlerinde bir yükselme görülürse tedavi kesilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...